MARTINJE SE PROSLAVILO: Vozač traktora je rekorder s 3,58 promila

wikipedia.org

Povodom Martinja provedena je akcija PUZ-a.

U akciji se vršio pojačani nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Od 6. do 16. studenog utvrđeno je ukupno 460 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Kod 66 vozača (14% od utvrđenih nedopuštenih koncentracija) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila veća od 1,5 g/kg; 15 vozača je odbilo testiranje na prisutnost alkohola dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost droga.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola je 3.58 g/kg kod 51-godišnjeg vozača traktora, bez registarskih oznaka, kojem je isteklo važenje prometne dozvole u ponedjeljak, 9. studenog u 14.45 sati u Ulici Radovanići u Bregani.
U navedene dane, na području PU zagrebačke u cestovnom prometu smrtno su stradale četiri osobe i to:
– 7. studenog na području PP Vrbovec i PP Ivanić-Grad,
– 10. studenog na području PP Velika Gorica i
– 11. studenog području PP Ivanić-Grad.

Ukupno je evidentirano 209 prometnih nesreća, od čega četiri sa smrtno stradalima, 40 sa ozlijeđenim sudionicima, u kojima je sedam sudionika teško ozlijeđeno, a 37 lakše. Ukupno je evidentirano 165 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Tijekom provedbe akcije utvrđeno je 1311 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine, 25 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i 29 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane.


Komentari