MARTINA DALIĆ NA ČELU PODRAVKE: Jedna od najimućnijih političarki preuzet će važnu ulogu u Koprivnici

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iako se činilo da se vodila žestoka bitka između Gorana Markulina i Davora Doke za čelno mjesto u Podravci, politika je i ovaj put odlučila te će Podravku nakon smrti Marina Pucara voditi Martina Dalić. Ovu odluku i formalno bi u srijedu trebao potvrditi Nadzorni odbor Podravke koji će se sastati u Štaglju.

Vlada je, čini se, dala zeleno svjetlo za svoju bivšu potpredsjednicu. Koprivničku prehrambenu kompaniju vodit će tako prva žena u povijesti, do isteka mandata aktualne Uprave u veljači 2022. godine, doznaje Podravski iz izvora bliskih upućenima.

Inače, Martina Dalić (54) rođena Velikogoričanka, ima doktorat iz ekonomije na splitskom fakultetu, a dvaput je bila ministrica u HDZ-ovim Vladama. Kod Jadranke Kosor (2010. do 2011.) kao ministrica financija te potpredsjednica Vlade i ministrica za gospodarstvo kod Andreja Plenkovića (2016. – 2018.).

U svojoj bogatoj karijeri radila je uglavnom u ministarstvima na raznim položajima te u timu za pristupanje EU; jedino vrijeme kad je radila u realnom sektoru, navodi se u biografiji, bilo je od 2000. do 2004. kad je bila glavna ekonomistica PBZ-a.

Njezin suprug Niko Dalić poznati je hrvatski naftaš i dugogodišnji član Uprave Ine iz hrvatske kvote. Dok je Martina Dalić bila u politici slovila je za jednu od najimućnijih političarki.


Komentari