Maleni Denis još nije pokopan: Sanitarna traži suglasnost majke ili oca koji je u zatvoru

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Dok traju ove birokratske zavrzlame tijelo malenog Denisa još uvijek se nalazi na patologiji u Puli.

Slučaj stravičnog ubojstva trogodišnjeg dječaka kojeg je majka prošlog tjedna ubila u Puli zakomplicirala je i hrvatska birokracija. Naime, dječakov stric Ramiz Pašić (brat dječakova oca Rašida koji je u zatvoru) doputovao je iz BiH u Pulu kako bi došao po tijelo dječaka kojeg je planirao pokopati u BiH.

No, Sanitarna inspekcija u Puli nije izdala sprovodnicu, pa se dječakovo tijelo još uvijek nalazi na patologiji u Puli. Riječ je o dokumentu kojim se odobrava transport posmrtnih ostataka, a sanitarna ga nije izdala jer nisu pribavljeni potpisi dječakove majke ili oca, piše Index.

Podsjetimo, malenog Denisa ubila je njegova majka Chiara Rojnić, a djetetov otac Rašid Pašić nalazi se u zatvoru u BiH na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne. Stoga su zahtjev za izdavanje sprovodnice potpisali dječakova baka Rita Rojnić i stric Ramiz Pašić.

>>>Fotografije s uhićenja majke iz Pule otkrivaju sablasan detalj

“Sanitarna traži da obavezno bude potpis jednog od roditelja, no nadamo se da će sve biti u redu. Ne bih htjela razgovarati s novinarima i molimo da to poštujete”, kazala je za Index baka dječaka, Rita Rojnić.

Isto je potvrdio odvjetnik Marin Folo koji predstavlja pogrebno društvo, kojeg su angažirali baka i stric ubijenog dječaka.

“Mogu vam samo reći da je u tijeku postupak za dobivanje sprovodnice. Još uvijek je nismo dobili pa tijelo ne može biti prevezeno u BiH.” rekao je novinarima Indexa.

Naime, sanitarna inspekcija u Puli traži da obavezno jedan od roditelja potpiše zahtjev za izdavanjem sprovodnice.

“Mi smo uspjeli doći do oca Rašida koji je u zatvoru u BiH, međutim sanitarna inspekcija traži da njegova izjava bude ovjerena kod javnog bilježnika, što je nemoguće jer ga neće pustiti iz zatvora”, rekao je odvjetnik Folo.

Također je rekao kako je nevjerojatno da bi od majke koja je ubila dječaka uopće trebali tražiti da potpiše zahtjev. A dok traju ove birokratske zavrzlame tijelo malenog Denisa još uvijek se nalazi na patologiji u Puli.

Ministarstvo zdravstva pak tvrdi da Upravi za sanitarnu inspekciju, Ispostava Pula nije ni zaprimljen zahtjev za izdavanje sprovodnice za prijenos umrle osobe djeteta Denisa Pašića.

>>>Psihijatar o majci iz Pule: Ovo je razlog zbog kojeg je ubila sina

>>>Hodak: ‘Psihijatrijsko vještačenje bit će ključno za majku iz Pule’, Chiari prijeti kazna od 40 godina zatvora


Komentari