MALA ZEMLJA ZA VELIKE LJETNE RADOVE: Počela je turistička sezona, a oni se guše u prašini i ispiru kanalizacijske cijevi

Ilustracija: Zagreb.info

Po već ustaljenom običaju s dolaskom turista i u turistička mjesta dolaze i bageri. Rekli bismo, prije će umrijeti selo, nego običaji.

Ništa drugačije nije ni ove godine. Tako je u Jesi na otoku Hvaru posljednjih dana kulminiralo nezadovoljstvo građana radovima. Slično je na čitavom otoku. Mještani se žale kako radovi traju od 3. studenog prošle godine, a oni zbog njih ne mogu izaći ni iz svojih dvorišta. Sve više negoduju i iznajmljivači, trgovci i ugostitelji. Guše se u prašini, usred dana ispiru se i kanalizacijske cijevi na rivi, a sezona je praktički započela.

Načelnik Nikša Peronja kaže da su radovi po odluci Općinskog vijeća dopušteni do 1. lipnja, a nitko od privatnih investitora nije tražio produženje roka. Ako zaprime pritužbe građana, na teren šalju komunalne redare koji zaustavljaju radove.

Dodao je i da su radovi na odvodnji dozvoljeni do 15. lipnja. Očekuje se kako će sve biti gotovo za tjedan dana kada će se asfaltirati cesta, piše Slobodna Dalmacija. 

Komentari