‘MAJKA ME SE ODREKLA’ HRT-ovka otvorila dušu: ‘Biološka obitelj nije uvijek najbolji izbor za dijete, zakon treba mijenjati’

Photo: Facebook

“Iako se u Hrvatskoj zagovara takav stav, uvjerena sam da biološka obitelj nije uvijek najbolji izbor za dijete. Ja sam dobar primjer za to, majka me se odrekla nakon rođenja i na tome joj mogu biti samo zahvalna”, iskreno je progovorila o prošlosti HRT-ova novinarka i reporterka Ivana Perić (45).

Otkrila je kako majka nije bila sposobna brinuti se o njoj, a njezinu odluku danas u potpunosti podržava. Kasnije je smještena u sretnu obitelj koja joj je pružila potrebnu ljubav i školovanje.

“Svaki dan sam čitala tekstove o Nikoll i bilo mi je to teško, neshvatljivo, užasno… Smatram da zakon kojim se regulira posvajanje trebamo hitno mijenjati jer je postupak dugotrajan, pun prepreka i obeshrabrujući za posvajatelje, iako su naši domovi prepuni djece.

Sramotno je da se biološki roditelji mogu jednom u šest mjeseci javiti telefonom i to je dovoljno da zadrže pravo na dijete, koje zbog toga neće moći biti posvojeno. Svako dijete zaslužuje sretan život i ovo je prilika da se nešto napokon pokrene”, rekla je reporterka za Gloriju.

Ljudi koji su Ivanu kao bebu posvojili pokojni su. Profesorica povijesti Aleksandra Lacković i strojarski projektant Ivan Lacković iz Siska koji će za nju, tvrdi, zauvijek biti njezini jedini roditelji.

Nakon smrti svojih posvojitelja nije razmišljala o tome da potraži biološke roditelje, ali njezin novinarski njuh kao iskusne reporterke odveo ju je na teren života. Nakon što je saznala da majka živi u Mostaru te da ima polusestru i dva polubrata, odlučila ih je upoznati. No, onda je uslijedilo razočaranje.

Majka ju, kaže, smatra sramotom i nikada se nisu uspjele zbližiti, no Ivana ima odličan odnos s polubraćom Vedadom i Mirom. Doduše, majka joj nikad nije htjela otkriti tko joj je otac.


Komentari