MAJKA ENE ŠARAC GESTOM RASPLAKALA MNOGE: Njezinu ušteđevinu obitelj je donirala dječaku koji nije imao za bicikl

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Tog 8. svibnja ove godine zemljom je odjeknula tužna vijest – u 24. godini preminula je Osječanka Ena Šarac. Hrabra Ena od sedme se godine borila s tumorom na mozgu, a njezin vedri duh i optimizam nikoga nisu ostavljali ravnodušnim, pa ni medicinske djelatnike. Koliko god je njoj bio teško, uvijek je nalazila snagu i pomagala drugima. To je nastavila činiti i nakon smrti. Točnije, njezina majka Biserka donirala je njezinu ušteđevinu šestogodišnjem dječaku čija je velika želja bila da si kupi bicikl, izvijestila je na društvenim mrežama udruga Rijeka Ljubavi.

Status prenosimo u cijelosti.

“Naša draga sugrađanka, majka velikog borca heroine Ene Šarac donirala je 1.100,00 kn, ušteđevinu koju je Ena skupljala za neke svoje male željice.  Nakon naše objave da imamo šestogodišnjeg dječaka čija je velika želja da si kupi bicikl, gospođa Šarac odmah se javila na telefon Udruge sa željom da ušteđevinu naše heroine Ene donira za kupovinu bicikla i slatkiša za malenog korisnika “Rijeke ljubavi”. Ena je trpjela bolove i više bila u bolnicama nego kod kuće, ali je bezgranično pomagala drugima, ponajviše bolesnima, i za svakoga imala savjet ili riječ utjehe. Ta mala djevojčica vrlo je rano postala uzor svima onima koji se u ovome svijetu bore za život; za ono što je najvrjednije, za dostojanstvo, za dobro u ljudima, pokazujući svojim djelima koliku bezgraničnu ljubav ima u sebi. Naša draga Ena duboko je u našim srcima i nosit ćemo je dok god postojimo. Veliko hvala”, navodi se u statusu koji potpisuje predsjednica udruge Štefica Čučak.

Podsjetimo, Ena je preminula u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, i to zbog komplikacija nakon 13 sati duge operacije. Postoperativni postupak nije prošao kako su sve svi nadali. Bris je pokazao da je dobila bolničku bakteriju MRSA te je hitno trebala novu operaciju. Tijekom operacije liječnici su joj uklonili kranioplastiku koju je imala ugrađenu umjesto pola lubanje, presadili su joj u glavu mišiće koji su uzeli iz noge i leđa te presadili i jednu žilu iz noge koju su potom spojili iz glave na vratnu žilu.

Riječ je kompliciranoj operaciji u kojoj je ključno bilo da njezino tijelo ne odbaci presađene dijelove i da se uspostavi krvotok preko nove žile. Operacija je trajala duže nego su liječnici predviđali.

Inače, nakon razornog potresa u Petrinji, Ena je ganula cijelu Hrvatsku kada je preko društvenih mreža potražila dječaka Leona kojemu je željela pokloniti svoj novi Play Station 4 kojega je od roditelja dobila za Božić.

Maleni Leon nakon potresa izvučen je iz smrskanog automobila u samom centru grada, a fotografije akcije spašavanja obišle su cijeli svijet. Taj prizor Enu nije ostavio ravnodušnom, te je dječaku htjela vratiti osmijeh na lice, barem na Božić.

“Molim vas, ako itko zna ime ovog dječaka da mi javi. Taj strah u njegovim okicama ne mogu zaboraviti. Poklanjam mu od srca novi Play Station 4, sve igrice, joysticke, punjač za njih. Sve je novo i roditelji su mi ga kupili za Božić na 24 rate da skratim vrijeme u krevetu, ali ne mogu kada mi je to dijete stalno u glavi. Pomozite mi samo da dođem do njega MOLIM VAS. Ljubavi malena, javi se, kada bude sve dobro da se igraš u svom domu. Žao mi je svih i pomogla bi svima ali ispunite mi moju želju”, napisala je Ena tada, a nakon samo par sati javila se majka dječaka Leona.


Komentari