LOVRINOVIĆ OPET UDARA PO HDZ-u: Ovim gorućim problemom Vlada se ne bavi, a on ima rješenje! (FOTO)

Screenshot

Pokrenuo je raspravu i otkrio šokantne podatke o kojima ne slušamo prečesto.

Saborski zastupnik Mosta i predsjednik udruge Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, otvorio je jednu zanimljivu raspravu o problemu koju drma Hrvatsku već godinama. Na svojemu Facebook profilu pokrenuo je raspravu na temu zabrinjavajućeg demografskog pada u državi, a otkrio je i neke zaista šokantne podatke o kojima ne slušamo prečesto. Dotakao se i predizbornog obećanja HDZ-a, stranke s kojom je koalirao njegov Most, da će svakom novorođenom djetetu isplatiti tisuću eura. Obećanje HDZ-a se vjerojatno neće ispuniti, a Lovrinović je pojasnio kako je i taj plan vrlo površno napravljen te kako bi njegov plan i njegove reforma dugoročno riješile ovaj problem.

Pojasnio je u detalje od kuda bi krenuo s reformiranjem, a napravio je i grubu računicu kako bi i koliko država trebala uložiti da se krvna slika Hrvatske malo popravi.

Komentar Lovrinovića prenosimo u cijelosti

“DEMOGRAFSKI PAD – APSOLUTNO NAJVEĆI PROBLEM U HRVATSKOJ

Toga nažalost ljudi nisu dovoljno svjesni. Zato je potrebno riješiti nezaposlenost, zaštititi majčinstvo, porezno stimulirati natalitet, subvencionirati kamate kod kupnje stana…
U predizbornoj kampanji je jedna stranka nudila tisuću eura po novorođenom djetetu. Sada se pojavio problem odakle će se obećanje isplatiti. Kao prvo, ne može se i ne smije isplačivati u eurima. Dakle, umjesto tisuću eura – 7500 kuna. Tijekom 2014.g. u Hrvatskoj je rođeno najmanje djece od uspostave države – samo 39000. Ukupni stimulativni pronatalitetni paket bi godišnje koštao državu 292 milijuna kuna.

Hrvatskoj državi se drastično povećao teret otplate kamata na javni dug; sa 4,5 mlrd kuna 2008.g. na oko 12 mlrd kuna prošle godine. Rješenje koje nudim jest refinanciranje domaćeg dijela javnog duga čime bi se teret kamata smanjio za 4-5 mlrd kuna. Kada bismo od te uštede samo jednu milijardu uložili u nagradu za rođenje djeteta tada bi ona mogla biti 3,5 puta veća ili da traje 3-4 godine po 7,5 tisuća kuna. Mogli bismo se sa uštedama i drugim mjerama igrati i dalje, ali je sasvim jasno da demografska politika nije shvaćena ozbiljno. U suprotnom, uložio bi se napor za smanjenje troškova kamata i povećanje pomoći mladim obiteljima. U dužničkom ropstvu samo smrtnost raste.
I ZBOG TOGA JE MONETARNA REFORMA VAŽNA”!

“Vlada radi kilavo”

Kao što mu i priliči Lovrinović je nakon objave nastavio komentirati i raspravljati s građanima, a u jednom trenutku komentirao je i kako ga silno smeta što se Vlada, kako kaže, ovako kilavo sastavlja te je poručio kako bi pod hitno trebalo mijenjati to stanje duha.

Screenshot
Screenshot

>>> LOVRINOVIĆEVA PORUKA ZAPALILA JAVNOST: Iznio teške optužbe na račun HRT-a! (FOTO)

>>> LOVRINOVIĆ ZAPANJIO IZJAVAMA: Jedan je od rijetkih koji se usuđuje napraviti ovo (FOTO)

Komentari