LOVRINOVIĆ NAJAVIO ŽESTOK OBRAČUN: Kako će na ovu poruku reagirati Petrov i Karamarko? (FOTO)

Facebook

Iako službene potvrde o raskolu još uvijek nema, čini se kako je Lovrinović odlučio prije važne odluke, malo razbistriti misli i ohladiti emocije.

Predsjednik udruge Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović jedan je od najvećih gubitnika na ovim izborima i u novoj Vladi. Iako je pucao na mjesto ministra financija, Lovrinović je ostao bez ministarske fotelje i odlučio javno obznaniti kako nova Vlada više nema njegovu podršku. Lovrinović na koncu nije izglasao povjerenje koaliciji Mosta i HDZ-a, što znači niti novoj vladi, a još je i obrazložio kako je to učinio zbog toga što je program Mosta srezan do neprepoznatljivosti, kako je Most na kraju odustao od ekonomskog programa uz pomoć kojeg su i dobili toliki broj birača te kako sporazumu između Mosta i Domoljubne koalicije nedostaje znanje, odlučnosti i profesionalnosti.

Kazao je kako se osjeća izigranim, a vjeruje da se tako osjećaju i svi glasači Mosta. Također je smatrao da će nedavanjem podrške zaštititi vlastiti obraz i obraz svojih birača. Osim njega nezadovoljstvo su iskazala i još dvojica Mostovca iz udruge Promijenimo Hrvatsku, Juro Martinović i Ivica Mišić, a govori se kako će njih trojica osnovati svoj klub u Saboru i odvojiti se od Mosta.

Iako službene potvrde o raskolu još uvijek nema, čini se kako je Lovrinović odlučio prije važne odluke, malo razbistriti misli i ohladiti emocije. Na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija sa proslave Vincekovog, ali pritom nije propustio dodatno bocnuti kolege i dotaknuti se prošlotjedne maratonske sjednice Sabora.

“Nakon petnaestsatne sjednice Sabora o izboru Vlade pokazalo se da stvar najbrže ide u sitne sate jer bioritam čini svoje. U dva sam bio u krevetu. Vincekovo je bilo točno u petak ali zbog sjednice Sabora odložili smo naše tradicionalno druženje i blagoslov trsja za subotu. Prijatelji nisu vjerovali da ću doći. Rekoh im da je bolje da propadne selo nego običaji.

Koja promjena; snijeg je padao dvadesetak minuta kao naručen da stvori pravi ugođaj. Tu su Svetec, Joža, Štef, meštar ceremonije Zoran …. Koja lijepa tradicija prigorskog kraja koja govori o zahvalnosti čovjeka trsu i zemlji koji nam daju taj najljepši napitak na svijetu – vino. Kao domaćin zalio sam vinom trs okićen suhim mesom i potom škarama ga obrezao kako bih tri-četiri rozge stavio u vodu da do Uskrsa prolistaju i pokažu kakva će biti godina i berba.

Posted by Ivan Lovrinović on Sonntag, 24. Januar 2016

Potom se družina uputila u podrum gdje smo uz mladu kraljevinu sve bolje pjevali i šalili se. Potom sam se vratio doma kao nov. Vincekovo mi je izvuklo iz glave svu negativnu energiju i mnoge gluposti koje sam čuo u Saboru. Sretan sam da se još uvijek znam i mogu družiti s ljudima, poštivati tradiciju hrvatskog naroda i veseliti se malim stvarima”, napisao je Lovrinović.

Snažna poruka biračima

No, čini se kako je Lovrinovićeva proslava Vincekovog poslužila samo za prikupljanje energije za buduće akcije jer kako je pojasnio dalje u objavi nema namjeru odustati od monetarne reforme već ju zajedno s kolegama kani sprovesti, tako da se naklapanja o raskolu u Mostu i osnivanju novog nezavisnog kluba ipak čine istinitima. Dotakao se i goruće problematike valutne klauzule i švicarskog franka te apelirao za pomoć predsjednici Ustavnog suda Jasni Omejec.

“Nisam došao u Sabor da odustanem od monetarne reforme već da je zajedno s drugima provedem. Hrvatska ne može nikada izaći iz krize bez te reforme i to treba biti svima jasno. Sada mi je vaša podrška još potrebnija. U okviru toga mora se konačno izbaciti iz upotrebe i valutna klauzula i riješiti CHF problem. Nadam se da će mi u tome pomoći i gospođa Omejec jer ne želeći riješiti ovaj problem prebacuje ga nama u Sabor”, poručio Lovrinović svojim biračima u nastavku.

Posted by Ivan Lovrinović on Sonntag, 24. Januar 2016


Komentari