LOVRINOVIĆ DOŽIVIO ŠOK NA FEJSU: Objavio status, a što je dalje uslijedilo nećete moći vjerovati!

Facebook

“HYPO banka ne šljivi HNB, a HNB ne šljivi građane. Jeste li to spremni i dalje tolerirati”, komentirao je Lovrinović.

Zastupnik Mosta Ivan Lovrinović preko svog profila na Facebooku žestoko se obrušio na Hrvatsku Narodnu Banku i Ustavni sud. Njegove riječi kritike spram te dvije institucije izazvale su brojne reakcije kod građana koji su poveli rasprave na konto njegove objave, a ono što je dosta iznenađujuće jest činjenica da je Lovrinović bez ustručavanja odgovarao na pitanja.

Objavu Ivana Lovrinovića prenosimo u cijelosti

HYPO banka ne šljivi HNB, a HNB ne šljivi građane. Jeste li to spremni i dalje tolerirati? I tako sve u krug. Zato je monetarna reforma vrlo važna i mora rezultirati promjenom odnosa banaka i HNB-a prema korisnicima financijskih usluga. Franak je tražio od HNB-a povijesne kamatne stope od 2004.g. kako bili upoznati i mogli kontrolirati no što im banke budu izračunavale u procesu konverzije kredita vezanih uz euro. HNB je izjavio da nema takve podatke.

Čovjek ne može vjerovati! Tko uopće nadzire rad banaka i zašto su banke redovito u pismenom obliku izvještavale HNB o svemu pa tako i o visini kamatnih stopa. Nakon svega još se netko pita zašto se proziva HNB.

Članovi udruge Franak su ovih dana morali ponovo sami poduzimati akcije kako bi pritisnule institucije da se mora poštivati presuda Vrhovnog suda. Zamislite, Vrhovni sud donese presudu koja se odnosi na nezakonitu promjenu kamatne stope ali bez upute (naloga) o provedbi. Uistinu je pravosuđe najslabija karika sustava.

Sindikat je prije četiri godine podnio tužbu Ustavnom sudu kojom traži ocjenu ustavnosti valutne klauzule, odnosno da se onemogući njeno korištenje u domaćim transakcijama u uvjetima niske inflacije. I četiri godine nema odgovora. No, neki su se predmeti nevjerojatno brzo rješavali.

Čemu služi Ustavni sud? Treba li se uopće zvati sudom? Mislim da ne treba. Bolje bi bilo da se zove npr. Vijeća za ustavna pitanja ili Ustavno vijeće. I ne treba imati toliko članova koliko sada ima. Ako i dalje ostavimo da se zove sudom, onda nema kraja sudovanju, odnosno nitko ne zna što je to konačna pravomoćna presuda. To se pitanje konačno treba staviti na dnevni red jer se Ustavnom sudu daje prostor koji on objektivno ne treba imati. Nisam pravnik, ali mi elementarna logika govori da tu nešto ne štima. Najviše zakona ima u pokvarenoj državi, rekao je davno Tacit.”

Komentari građana na objavu

Građani su ubrzo nakon objave pokrenuli rasprave i prorešetali Lovrinovića pitanjima, a zastupnik MOST-a je bez imalo problema odgovarao na sva pitanja. Tako smo imali prilike svjedočiti vrlo rijetkoj pojavi na društvenim mrežama, a to je da političar ili općenito javna osoba, osobno odgovara na pitanja znatiželjnika.

“Sjetimo se kako radi mafija. Uđe u politiku, u policiju, u vlast i otvara banke. Zar ovo danas nije isto”, upitao je zabrinuti građanin Lovrinovića, a ovaj mu je ekspresno odgovorio, “Neće bit isto“.

“Imat ćemo i Vi i mi većih problema od Hypa čini mi se kako se da iščitati ovih dana”, komentirala je korisnica Facebooka, a zastupnik Lovrninović imao je spreman opširan odgovor. “Temeljne postavke našeg ekonomskog programa su jasne i nitko ih neće mijenjati. Domoljubna koalicija i koalicija Hrvatska raste potvrdile su da se 95% slažu. Prema tome, ni može se sada netko pojaviti i reći idemo drugačije jer bi to bila izdaja birača koji su nam dali podršku i povjerenje da pokrenemo gospodarstvo i promijenimo ono što ne valja. Svako soliranje moglo bi biti veliki problem”, odgovorio je Lovrinović.

“Profesore, hoće li doći do ukidanja valutne klauzule”, interesantno pitanje postavila mu je jedna građanka, a on je spremno odgovorio, “Radit ću i dalje na tome. Najprije se sama država mora prestati zaduživati na domaćem tržištu u kunama uz valutnu klauzulu. To je početak. Sve je to dio monetarne reforme koju smo obećali i zbog koje ste nam dali povjerenje”.

“Profesore sad ste u prilici učiniti više”, poručio je građanin Lovrinoviću, na što je ovaj kratko poručio, “I hoću”!

>>> NOVI ŠEF SABORA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE! Provjerite što je oduševilo članove Domoljubne koalicije (FOTO)

>>> TKO JE ŽELJKO REINER? Evo što je moćan HDZ-ovac o politici govorio prije 10 godina!

>>> OPAČIĆKA DOBILA KONKURENCIJU: Evo tko je fatalna HDZ-ovka koja je na tren ušutkala Sabornicu (FOTO)


Komentari