Lažni zubar pacijentici nanio veliku štetu: ‘Dosađivao se tijekom karantene – jednom prijatelju očistio kamenac, drugom popravio zub…’

Ludbreški policajci susreli su se sa nesvakidašnjim slučajem. Mladi zubar (26) uhvatio se stomatološkog posla bez diplome koja bi ga za to kvalificirala, piše Jutarnji.

Za lažnog zubara policija je saznala nakon prijave 45-godišnjakinje iz okolice Varaždina. Ništa ne sumnjajući pritom, žena je ludbreškog stomatologa odabrala za izradu mosta, a ne zubnih implantata kako su ranije prenijeli mediji. Šest je dana sjedila u zubarskoj stolici, platila nekoliko tisuća kuna i ostala zatečena nekvalitetom odrađenog posla. Ni izgled, ni namjena nisu joj, kako je rekla, odgovarali.

Vrativši se u ordinaciju prosvjedovati, “zubar” joj je bez previše buke vratio novac.

Zatim je otišla u stomatološku polikliniku kako bi procijenili štetu i stvarno stanje njezina zubala.

Utvrđeno je da je zbog nestručnog obavljanja stomatološkog posla došlo do ozbiljnih ozljeda zubi i zubnog mesa, kako piše u policijskom zapisniku.

Prema predračunu poliklinike, izrada implantata koštala bi je 19.000 kuna. U nevjerici da joj je nezavršeni student stomatologije prčkao po zubima i brusio ih, žena je razgovarala s pravim vlasnikom ordinacije.

“Utvrdio je da se radi o članu njegove obitelji koji je bez njegova znanja i odobrenja samovoljno otvorio ordinaciju i radio s pacijentima bez završenog fakulteta”, rekla je žrtva policiji.

Kako Jutarnji saznaje, riječ je o Privatnoj ordinaciji dentalne medicine dr. med. dent. Branko Ošpuh u Ulici Marije Winter. Dr. Ošpuh je trenutačno teško bolestan i skandal ga je jako povrijedio. Ne bježi od odgovornosti za krivnju sina Matije.

“Istina je da formalno nema diplomu. Matija je položio sve ispite i ostao mu je još samo diplomski u Pančevu, ali se zbog korone sve oduljilo. I sad je otputovao da riješi diplomski”, rekla je članica obitelji.

Liječnik je legao, iscrpljen razgovorima za lokalne medije.

“Gospođi su ponudili nadoknadu štete po izboru, ili da joj liječnik napravi most po koji je došla”, rečeno je Jutarnjem. Obitelj je zbog svega jako ljuta na neodgovornog mladića. “Dosađivao se dok je sve bilo zatvoreno, prodavao zjake, pa je jednom prijatelju očistio kamenac, drugom popravio zub”…


Komentari