KUTLE ĆE DOBITI 60.000 KUNA IZ PRORAČUNA! Nastupila je zastara, a sudske troškove plaća država

Photo: Igor Kralj/24sata

Čini se da je Miroslav Kulte ponovno pobijedio jer prema najnovijoj odluci zagrebačkog Županijskog suda on i odvjetnik trebaju dobiti oko 60.000 kuna na ime troškova u slučaju Mirna.

Postupci idu u zastaru, a u tim istim obustavljenim postupcima plaćaju se sudski troškovi, naravno iz proračuna, prenosi Večernji.

Naime, prema zakonu kod oslobađajućih ili odbijajućih presuda te obustava postupka zbog zastare, troškovi idu na račun proračuna, pa Kutle samo koristi sve zakonom predviđene mogućnosti da ostvari svoja prava.

Od tog zakona čija sada prava obilato koristi, pobjegao je u BiH, kako ne bi išao na izdržavanje kazne. U međuvremenu, većina od nekih 20-ak postupka koji su se vodili protiv njega je otišla u zastaru, koju je tužiteljstvo, u nekim situacijama, pokušalo onda premostiti optužbama za ratno profiterstvo. No takvi pravni manevri nisu naišli na razumijevanje suda, koji je obustavio postupak za privatizaciju Mirne, a tu je odluku potvrdio i Vrhovni sud, piše Večernji.

Stav suda bio je da je u tom predmetu nastupala zastara, dok se optužbe za ratno profiterstvo ne može dokazati samo pukim navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.


 

Komentari

loading...