Uhićen Dragan Kovačević i još nekoliko osoba! Uživao u luksuznom stanu koji je dobio kao mito?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Po nalogu USKOK-a, policija je ponovno uhitila bivšeg direktora tvrtke Janaf Dragana Kovačevića, te još trojicu osumnjičenika zbog primanja mita radi namještanja poslova, doznaje Jutarnji list.

Iz Ravnateljeva policije su potvrdili kako je u tijeku realizacija kriminalističkog istraživanja nad više osoba zbog koruptivnih kaznenih djela koje policija provodi u suradnji s Uskokom. Dodali su da više od toga u ovoj fazi ne mogu reći.

Nakon toga se oglasio i Uskok koji je u kratkom priopćenju potvrdio da su u “tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija“. Dodali su i kako se navedene radnje provode u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, dodaju iz Uskoka.

Luksuzan stan u centru Zagreba

Naime, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, Kovačevića se tereti da je u samom centru Zagreba od jedne firme dobio luksuzan stan, a za uzvrat je vlasnik te tvrtke dobio posao održavanja informatičke opreme za Janaf.

Riječ je o stanu u Banu centru u Ulici Augusta Cesarca 10. Tada su za Jutarnji iz dva neovisna izvora potvrdili da je stan koji se nalazi na drugom katu zgrade ukupne površine 41,13 m2, Kovačević koristio dulje vrijeme. Tamo se tada kvadrat stana prodavao po cijenama od pet, pa i do preko šest tisuća eura.

No stan glasi na tvrtku Cefis d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a ne na Kovačevića. Osnivač i direktor Cefisa je Ivan Širić, koji je, pak, obiteljski povezan s Ivanom Širić, direktoricom Kovačevićevih tvrtki Finkor, Eko-Glob, Globfi i Centar ekonomskog razvoja – CER, mahom registriranih na adresi famoznog Kovačevićevog kluba u Slovenskoj 9.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Janafa uhićen je prvi put u listopadu u zbog sumnje da je, uz ostalo, od direktora Elektrocentra Petek Kreše Peteka primio mito od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf.

USKOK je tada pokrenuo istragu protiv ukupno 13 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Dragan Kovačević pušten je na slobodu u prosincu prošle godine.


Komentari