KRUH, MLIJEKO I STRUJA NEĆE POSKUPITI! Mostovci ‘lupili šakom o stol’ i spriječili divljanje cijena

Facebook

Most nije bio spreman podržati poreznu reformu koja bi okrutno udarila po džepovima građana. 

Mostovci nisu bili spremni podržati ovakav prijedlog Marićeve porezne reforme. Bili su nezadovoljni povećanjem stope PDV-a u ugostiteljstvu s 13 na 25 posto, a nisu podržavali ni ukidanje najniže stope na kruh, mlijeko, lijekove i ortopedska pomagala.

Smatrali su na ne mogu građanima govoriti kako će povećanje poreza poništiti uvođenjem manjeg na struju koja bi svejedno poskupila zbog povećanja naknade za obnovljive izvore. Iz Mosta su kazali kako su spremni stopirati reformu na godinu dana, dok se koalicijski partneri ne usuglase.

Slomili su HDZ, poskupljenja nema

Marić je, pak, naglašavo kako je reforma cjelovita te da usutpanja i promjena neće biti, čini se da su Mostovci ipak slomili otpor HDZ-a.

Na jučerašnjem sastanku postignut je dogovor oko porezne reforme, saznaje Index. Tako, PDV na hranu, mliijeko, kruh i ortopedska pomagla neće rasti, odnosno ostaje na 5 posto kao i dosada. Na tome je Most inzistirao.

PDV neće rasti ni hoteljerima i iznajmljivačima, ali kafićima i restoranima će svejedno rasti na 25 posto. Naposljetku je dogovoreno da se smanjuje i cijna struje.

>>> PREKID POREZNE REFORME? Marić nema potporu Mosta, morat će mijenjati prijedlog


Komentari