KRAJ DRAME U KRAPINSKIM TOPLICAMA? Dječak stavio masku i ušao u školu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Osmaš koji pohađa školu u Krapinskim Toplicama danima nije išao na nastavu zbog situacije sa zaštitnom maskom. Podsjetimo, dječaku roditelji nisu dopuštali da stavi masku, što je jedna od mjera u školama. Zbog ponašanja roditelja, policija ih je prijavila, a dobili su i poziv da se jave u Centar za socijalnu skrb jer ih nisu pustili u svoj dom prvi put.

Kako doznaje 24sata, roditelji su pustili socijalnu službu ovoga puta, nakon kraće rasprave, a pred kućom im je bio i policajac.

Nakon razgovora, otac dječaka je krenuo prema školi u pratnji odvjetnice. Iako je prvo odbijao staviti masku, nakon inzistiranja odvjetnice ju je stavio. Kada je izašao iz škole kratko je dobacio novinarima: “Nismo još gotovi”.

Uskoro se pojavio i osmaš koji je konačno ušao u školu jer je stavio zaštitnu masku.

Podsjetimo, u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama prije dva tjedna, grupa istomišljenika, upala je u školu te nasrnula na ravnatelja. Spremačica škole je završila od šoka u bolnici. Otac dječaka, koji je bio pokretač cijele akcije, izjavio je tada da maska smeta dječaku i guši ga te da krši Božje i prirodne zakone. Inače, učenici bi masku trebali nositi samo na hodniku do ulaza učionicu, a doktorica koja je pregledala dječaka utvrdila je da je zdrav, stoga nema razloga da ju ne nosi.

Zbog upada u školu, policija je zatvorila i školsko dvorištem, a pred ustanovom su već danima i zaštitari. Je li drami konačno došao kraj ili otac dječaka sprema nešto, doznat ćemo u sljedećim danima.

Komentari