KORONA JOJ JE ODUZELA OBITELJ: Snježana je u tri dana pokopala supruga, majku, brata i svekrvu

Photo: RTL Potraga

Epidemija nove bolesti Snježani Matić iz Karlovca oduzela je pola obitelji. Zbog koronavirusa ova je žena u samo nekoliko dana pokopala muža, majku, brata i svekrvu.

Agonija je započela u Slunju kada je bila u posjeti mami i braći. Brat se osjećao loše, kašljao je i kuhao si čajeve.

“Kad smo se vratili doma treći dan, suprug je dobio temperaturu”, prisjetila se Snježana za RTL.

U ponedjeljak su do nesretne žene stigle loše vijesti. Brat Mirko je pozitivan na koronavirus te je završio u karlovačkoj bolnici. Samo dva dana kasnije, isto se dogodilo i njezinu suprugu Robertu.

U međuvremenu se razboljela i Snježanina majka Roza. Imala je 92 godine. A nakon nje i svekrva Barbara koja je bila u osamdesetoj godini.

“Ni mama ni svekrva nikud iz kuće nisu izlazile. U to vrijeme je skoro cijelo selo bilo zaraženo. Robert je baš imao simptome gripe. Kosti su ga boljele, imao je temperaturu, pio je lijekove za skidanje temperature. Ništa nije pomoglo… On je tako teško disao, nije mogao doći do sobe da se ne uspuše. Par minuta nije mogao doći k sebi i nije vjerovao u koronu. Rekao je da ima gripu”, nastavila je Snježana.

Pozvala je hitnu pomoć i Robeta su odveli u bolnicu. To je posljednji put da ga je vidjela.

“Imao je samo 53 godine. U ratu je stao na minu i ostao bez noge. Od tada je živio s protezom, zdrav, nikad nije imao problema sa srcem ili tlakom”, govori Snježana koja je vjerovala da će joj muž preživjeti.

“Poslala sam mu naočale da može vidjeti. Sve je išlo na bolje. Stvarno je bio šok kad su mi javili da je umro. Imam osjećaj da će on sad kroz vrata doći i nešto reći…”, tužno će.

No, nesreći tu nije bio kraj. U samo nekoliko dana ostala je bez ostatka obitelji.

“U 12 je umrla mama, navečer su mi javili za brata. U jednom danu njih dvoje i sutradan svekrva”, otkrila je Snježana.

Još uvijek ne zna kako je sve to preživjela. Od njihove smrti nije prošlo ni mjesec dana.

Za razliku od ostatka obitelji, ona se nije zarazila. Žao joj je što se od svojih najmilijih nije mogla oprostiti. Nije ih mogla vidjeti čak ni na sprovodu.

 


Komentari