Korona će ipak odgoditi početak nastave u nekim školama: U njih 6 virus ušao i prije nego što je počela školska godina

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

I prije nego što je školska godina počela virus se probio u najmanje šest škola u Hrvatskoj. Radi se o školama u Koprivnici, Murteru, Dubrovniku, Prelogu, Slavonskom Brodu i još jednoj školi u Dalmaciji, piše u nedjelju Jutarnji list.

“Jako je važno naglasiti da ni u jednoj školi nemamo situaciju zbog zaražene djece, u svima se zarazio netko od tehničkog ili nastavničkog osoblja. Ravnatelji nas redovito obavještavaju o situaciji u svojim školama. Vidjet ćemo hoće li do ponedjeljka biti još prijava o nemogućnosti početka školske godine kakav je bio planiran”, potvrdio je Božo Pavičin, savjetnik ministra obrazovanja Radovana Fuchsa.

Škole u Prelogu i Dubrovniku zbog proboja virusa najavile su da će odgoditi početak školske godine za dva tjedna. Na takav se scenarij, kaže Pavičin, odlučuju škole u kojima je zaraženo tehničko osoblje pa je nemoguće održavati epidemiološke mjere u ustanovama.

U Koprivnici je u jednoj osnovnoj školi zaraženo pet radnika, a više ih je u samoizolaciji, među kojima je i jedna učiteljica čiji se rezultati čekaju. U toj će školi nastava započeti sutra, ali isključivo online.

“Online nastava će početi kao i prošle godine, s prošlogodišnjim materijalima i načinom organizacije nastave koju su svi učitelji i nastavnici provodili prošle školske godine tijekom lockdowna. Tako će se održavati prvi tjedan, tijekom kojeg se ionako većim dijelom ponavlja, nema testova ni ocjenjivanja. Nakon prvog tjedna krenut ćemo s novim materijalima i novom organizacijom koju ćemo razraditi”, kaže Pavičin, donosi Jutarnji list.


Komentari