KONTEJNERI SU GLAVNA TEMA: Boris Milošević govori kako ih nedostaje oko tisuću da bi se zadovoljile sadašnje potrebe

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Boris Milošević je u utorak gostovao u RTL-u Danas. Kaže kako se svim silama trude da ljudima osiguraju krov nad glavom, a preko sto kontejnera bi trebalo doći do kraja tjedna.

Potpredsjednik hrvatske Vlade izjavio je da prema gruboj procjeni, na područjima pogođenim potresom na Banovini za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera, koji bi zadovoljili sadašnje stanje.

“Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom”, rekao je Milošević za Dnevnik RTL-a i dodao kako je u ovom trenutku montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica.

Do kraja tjedna, naglasio je, trebali bismo dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer, a u pregovorima su da do idućeg tjedna dobiju još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera, dodao je.

Poručio je i kako bi do kraja mjeseca trebali premašiti potrebu u broju alternativnih smještaja.  Naveo je i kako je do sada na Banovini prijavljeno skoro 22.000 oštećenih objekta.

U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000, a, nažalost, ovo u Banovini nije konačna brojka, dodao je potpredsjednik Vlade RH Milošević.  Istaknuo je i kako prema informacijama, može reći da su svi ljudi na potresom stradalom području obiđeni, i da je svim pružena pomoć.

Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva pogođena naselja, dodao je Milošević.  U božićnom ozračju, naglasio je, dobar je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije.

“Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć, i to je najvažnije u ovom vrijeme”, naglasio je Milošević.


Komentari