Kolinda Grabar Kitarović sluša upute Stožera: Odustala od ureda u Visokoj ulici, radit će od kuće

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće imati ured u Visokoj ulici, gdje joj je Vlada na njezin zahtjev u tu svrhu namijenila prostor.

Iz kruga bliskog bivšoj predsjednici kažu da su statički problemi nakon potresa te klizište glavni razlog zašto zgrada ne zadovoljava uvjete za preseljenje.

Informaciju da je Grabar-Kitarović odustala od ureda na koji, temeljem Zakona o pravima predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti, ima pravo pet godina, objavila je N1 televizija, a Hini od izvora bliskog bivšoj predsjednici kažu kako Grabar-Kitarović u uvjetima izolacije uzrokovane epidemijom koronavirusa ured ni ne treba te da će raditi od kuće.

Jadna Kolinda, nema se gdje vratiti: Potres joj oštetio rezidenciju u Visokoj ulici

Trebat će samo riješiti pitanje weba, društvenih mreža i službene korespondencije, dodaje isti izvor.

Podsjećamo, u Visokoj je bilo planirano da bivša predsjednica koristi dvije sobe s predsobljem i bila su potrebna minimalna ulaganja u taj prostor. Vlada je Grabar-Kitarović dala više objekata na više lokacija, no u u sve njih je trebalo ulagati, pa ih je bivša predsjednica odbila. Izvori bliski Grabar-Kitarović tvrde kako se bivša predsjednica u startu odrekla službenog vozača i dodatnih troškova, pa je jedino ured u Visokoj zadovoljavao te uvjete.


Komentari