KOJI JE ZAGREBAČKI KVART DAO NAJVEĆE NOGOMETNE ZVIJEZDE? ‘Za nogomet ne znam, no najviše sportaša iz drugih sportova dala je Dubrava’

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX,

Joško Gvardiol je briljantnim nastupom u utakmici s Belgijom postao jedan od najvećih junaka ‘Vatrenih’ na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Dečko sa Srednjaka, koji trenutno brani boje RB Leipziga, već je sad jedan od najboljih stopera svijeta, a za njegove usluge trgaju se mnogi europski velikani. Joško je ponikao u maksimirskoj školi nogometa, koja je odgojila mnoge legende ‘Vatrenih’. Podsjetimo, čak je 14 bivših igrača Dinama sudjelovalo u osvajanju povijesnog srebra u Rusiji 2018.

Milan Badelj, Igor Bišćan, Josip Brekalo, Marcelo Brozović, Ante Čačić, Tomislav Ivković, Tin Jedvaj, Niko Kranjčar, Zlatko Kranjčar, Silvio Marić, Zlatko Papec, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Zvonimir Soldo, Dario Šimić, Bernard Vukas, Velimir Zajec samo su neki od nogometnih imena koja su se rodila u Zagrebu, a spisak je svakako puno duži.

Ti smo vas povodom u anketi na našim društvenim mrežama pitali: ‘Koji je zagrebački kvart dao najveće nogometne zvijezde?’ Ovo su neki od vaših odgovora:

“Za nogomet ne znam, no najviše sportaša iz drugih sportova dala je Dubrava. I to kakvi su im uvjeti treniranja. Tin Srbić, Sandra Perković, sad je bolje konačno”, komentar je čitateljice Zagreb.info.

“Cijela Skandinavija nema toliko olimpijskih medalja kao Dubrava”, piše čitatelj.

“Trešnjevka: Branko Gračanin, Zlatko Škorić, Drago Tkalec, Branko Strupar, Joško Gvardiol”, izbor je čitatelja.

“Maksimir: Crnković, Belin, Bolfek, braća Horvat, Cizarić, boksač Krizmanić, tenisačica Majoli”, naveo je jedan sugrađanin sportaše iz svog kvarta.

U komentarima su se još mogli pročitati i Gajnice, Trnje, Rudeš, Srednjaci, Zapruđe, Črnomerec…

“Sve je to Zagreb ma gdje u kojem djelu bili i sad i uvijek”, zaključila je čitateljica.


Komentari