KITAROVIĆ: Specijalci iz Lučkog nikada nisu iznevjerili Tuđmanovo povjerenje

predsjednica.hr

Predsjednica je zahvalila svim ranjenim i umirovljenim pripadnicima postrojbe koji su, kako je kazala, uz najveća osobna odricanja i požrtvovnost pridonijeli slavi postrojbe.

Obilježavanju 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko nazočila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, gdje je “specijalcima iz Lučkog” čestitala godišnjicu te se ujedno s pijetetom prisjetila poginulih pripadnika postrojbe u Domovinskom ratu. Osim toga, predsjednica je zahvalila svim ranjenim i umirovljenim pripadnicima postrojbe koji su, kako je kazala, uz najveća osobna odricanja i požrtvovnost pridonijeli slavi postrojbe, njezinim uspjesima u Domovinskom ratu te stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske, piše Dnevno.hr.

‘Upravo u novom konceptu Domovinske sigurnosti za koji se zalažem treba naš sustav nacionalne sigurnosti na strateškoj razini osuvremeniti, na upravljačkoj razini učiniti bržim i učinkovitijim, a na operativnoj razini okrupniti, te na taj način – vama omogućiti lakše obavljanje svih zadaća”, kazala je Predsjednica.

“Složenost zadaća koje ste dobivali, govori o povjerenju koje ste imali kod prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njegovih najbližih suradnika kada su te najteže zadaće dodjeljivali baš vama”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te je dodala kako to povjerenje nikada nisu iznevjerili. Posebno je naglasila prepoznatljivost rada, djelovanja i postupanja na terenu koje hrvatskim građanima ulijevaju osjećaj sigurnosti, ali i ponosa. Hrabrost i neustrašivost u obavljanju najsloženijih zadaća i visoka razina uspješnosti utemeljene su na zahtjevnoj obuci, uvježbanosti, predanom svakodnevnom radu i profesionalizmu.

“Kao i u Domovinskom ratu tako i danas, za vas “Specijalce iz Lučkog”, nema zadaće koju nećete moći izvršiti. Hvala vam na tome. Ponosni smo na vas”, kazala je Grabar Kitarović.

Komentari