KILOMETARSKE KOLONE PREMA JADRANU: Produljeni vikend stvorio gužve, pripazite na ove pojedinosti!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Mnogi građani iskoristili su priliku i spojili vikend, a to je rezultiralo gužvama na naplatnim kućicama.

Sunčano vrijeme i visoke temperature uz neradni četvrtak iskoristili su mnogi i uputili se prema Jadranu.

HAK upozorava kako je promet vrlo gust i da se stvaraju kolone. Na naplati Lučko, na ulazu na autocestu A1/A6 u smjeru mora nema dužih čekanja.

Pojačan je promet također na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica prema Crikvenici i Krku, na autocesti A7 u smjeru otoka Krka, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale, na Krčkom mostu, graničnim prijelazima te trajektnim pristaništima prema sjevernim i srednje dalmatinskim otocima.

Do 12,15 sati zbog prolaska vjerničke procesije, povodom svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove, promet će teći jednim trakom DC225 na dijelu od Trga žrtava fašizma do Ulice Maršala Tita br. 71 u Zaprešiću.

>>> STIŽE NAM SUNČANI PRODUŽENI VIKEND: Ove informacije morate znati prije polaska na put

Zabranjen promet za teretna vozila

Povodom blagdana Tijelova promet je zabranjen za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. Detaljan popis cesta na kojima je zabrana nalazi se ovdje.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta. Vozače upozoravamo na pojačan promet te moguću vožnju u koloni u smjeru otoka Krka.

Zbog radova, vozi se dvosmjerno jednom stranom autoceste na autocesti A2 Zagreb-Macelj između naplate Zaprešić i odmorišta Jakovlje (od 10. do 12. km).

Duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na ostalim cestama kroz gorja upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja. Vozače pozivamo na prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Vrlo je gust promet te se povremeno vozi usporeno (mjestimice u koloni) na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u smjeru Rijeke/Splita. Vozače molimo da održavaju sigurnosni razmak između vozila![/box]

>>> POSEBNO RADNO VRIJEME U ČETVRTAK: Provjerite do kada rade trgovine na Tijelovo (FOTO)

Komentari