Kekin ‘bocnula’ HDZ: ‘Oni su odgovorni za to da Most jeftinim populizmom skuplja političke bodove’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U studiju N1 televizije gostovala je saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin koja se osvrnula na aktualna politička događanja, a među njima je izjava premijera Andreja Plenkovića oko DORH-a, SOA-e i MUP-a.

Kekin smatra da su izjave premijera začuđujuće, odnosno da je on u raskoraku sa samim sobom jer je upravo vladajuća većina podržala izvješće DORH-a. Upozorava i da u javnom prostoru postoji govor mržnje, kao i desni ekstremizam.

“Upravo je HDZ kada im je to odgovaralo, taj isti desni ekstremizam njegovao i potpirivao. Gdjegod mi krenemo od te premijerove kritike, na kraju se vratimo na HDZ kao ishodišnu točnu svih problema”, poručila je Kekin.

Smatra i da je glasno odjeknulo da je DORH “nježno primio” Plenkovićeve kritike te da se time vidi kakav on utjecaj ima na DORH.

Komentirala je i komunikaciju između premijera i predsjednika i ustvrdila da njihovi sukobi previše ispunjavaju medijski prostor te da je ta razina komunikacije krajnje neprimjerena.

“Ta retorika i to punjenje medijskog prostora ima zapravo sasvim drugu ulogu i služi kao Ministarstvo za skretanje pažnje od činjenica da je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU nakon Bugarske, da nam slijedi poskupljenje energenata, da smo uslijed velike inflacije, da standard građana i dalje pada, itd. I one neke možda i dobre poruke se izgube u toj retorici”, objašnjava Kekin.

Referendumsku inicijativu Most-a za COVID potvrde nazvala je “destiliranim populizmom”. Smatra da je to vrlo neoriginalno te da u cijeloj Europi postoje stranke koje rade na sličan način, a svuda se provlači ta poruka “ne damo im našu djecu”. Kekin je zamijetila da u zemljama zapadne Europe takve stranke nisu dobile poseban medijski prostor kao kod nas.

Saborska zastupnica Nove ljevice smatra da su upravo Vlada i Stožer dali Most-u zamah da kapitalizira na korona krizi.

“HDZ je ključan i odgovoran za to da Most može ovim jeftinim populizmom skupljati političke bodove. Što ima užasno visoku cijenu – u ljudskim životima i javnom zdravlju. Ta visoka cijena, nju će platiti hrvatski građani, a račun sam ispostavili HDZ i Most”, zaključila je Ivana Kekin.

Komentari