‘KAVA ZA VAN JE DJELOMIČNO RJEŠENJE’ Predsjednik Glasa poduzetnika komentirao popuštanje mjera

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u izjavio je ono što su mnogi poduzetnici željno iščekivali, a  to je popuštanje mjera u sektoru ugostiteljstva i sporta.

“Mjere koje se popuštaju odnose se na sljedeće: da se ugostiteljima koji pružaju uslugu omogući prodavanje kave za van i tako omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s time da mjere koje imaju naknadu za veljaču vrijede za cijeli mjesec. Omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštovanje epidemioloških mjera, treće, djeci se omogućava nastava u školama za strane jezike i na kraju, uz poštivanje epidemioloških okvira, omogućit će se otvaranje kladionicama i automat klubovima, uz ograničenje koje se odnosi na konzumaciju pića”, rekao je premijer Plenković, te dodao da mjesta za pretjerano popuštanje nema.

Za portal Dnevno Hrvoje Bujas iz udruge Glasa poduzetnika rekao je da su relativno zadovoljni s popuštanjem mjera koje su na snazi od 22.studenog.

“Vlada je prihvatila gotovo sve naše prijedloge za popuštanje mjera. Drago mi je da će ljudi napokon moći zaraditi svoj novac na tržištu. Ipak, coffe to go za ugostitelje je samo djelomično rješenje”, rekao je Bujas i dodaje kako su ekonomske mjere koje predlažu iz UGP-a i dalje na stolu i od njih neće odustati.

“Predlažemo obeštećenje koje bi moglo biti jednokratno, za one objekte s padom od 60% sa minimalno 100 tisuća kuna”, rekao je i dodao da su to potpuno realni zahtjevi od kojih neće odustati.

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin rekao nam je da je Vladi trebalo 2 i pol mjeseca da donese te mjere i dodao: “Naši zahtjevi i prijedlozi se znaju i mi od njih ne odustajemo!”

 


Komentari