KAOS U PROMETU VEĆ OD RANOG JUTRA: Na granici se čeka i do tri sata, a sve je dodatno zakomplicirao i jak vjetar

Foto: HAK

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK) stanje na cestama u subotu rano ujutro, poprilično je komplicirano. Naime, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 54. km između čvorova BOSILJEVO I i NOVIGRAD podignuta je opasnost od naleta na životinju. Viđena je naime srna. “Molimo korisnike za dodatan oprez”, istaknuli su.

S druge strane, zbog prevrtanja teretnog vozila otežano se vozi na državnoj cesti DC1 kod mjesta Ličko Petrovo Selo. Nadalje, zbog vjetra na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Baričević i autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunel Tuhobić, ističu potom.

Gužve

Ističu dalje kako je promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplate Lučko i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka, duž Jadranske magistrale, a čekanja su na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Mađarskom i Srbijom.

Tako stoji kako se na ulazu u Hrvatsku čak 3 sata čeka na prijelazima Goričan, Goričan II, i Macelj, dok su gužve do 2 sata na prijelazu Cvetlin.

Nadalje, sat i pol čeka se na prijelazima Mursko Središće i Lupinjak, a do sat vremena moguće je čekanje na prijelazu Pribanjci. Što se tiče gužbi, najprohodniji je prijelaz Hum na Sutli gdje se čeka pola sata. Na izlazu iz Hrvatske, nema gužvi.

“U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi”, napominju iz HAK-a.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14:00 sati te u nedjelju od 12:00 do 23:00 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1, zaključuju.


Komentari