KAOS U KOPRIVNICI: Olujni vjetar čupao stabla i rušio rasvjetu, kiša poplavila ceste

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Jako nevrijeme je u noći na subotu pogodilo Koprivnicu i okolicu. U petak oko 23.30 sati olujni vjetar te jaka kiša uz grmljavinu koja se mjestimično pretvarala u tuču poharali su Podravinu.

Vjetar je rušio drveće diljem grada i prometnice učinio neprohodnima. Nastradala je i javna rasvjeta koja je padala na ceste.

Podvožnjak kraj Podravke u potpunosti je poplavljen, kao i pješački pothodnik koji se nalazi nekoliko metara dalje. Također, poplavljen je i pothodnik kraj trgovačkog lanca Kaufland kaoi i skretanje za Koprivnički Ivanec. Na teren su odmah izašle hitne službe koje su čistile prometnice. Pravi razmjeri štete utvrdit će se naknadno, piše glaspodravine.

Oglasio se Stožer

Stožer civilne zaštite RH objavio je da je oko ponoći kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo sjeverozapadni dio Hrvatske – dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije (jak vjetar i obilna kiša).

Jedno stablo palo je u Bjelovaru i nekoliko na području Koprivnice i okolice te Đurđevca. Vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja na prometnice. Bilo je povremenih prekida električne energije. Nema dojava o ozlijeđenim osobama i većoj materijalnoj šteti.

Vatrogasci otklanjaju posljedice

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica. U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije. Vatrogasci i ostale službe otklanjaju posljedice nevremena.

Komentari