Kaos na zagrebačkim prometnicama

FOTO: Zagreb.info

Naoružajte se strpljenjem.

Zagrepčani su se vratili u grad, a to dokazuju i jutarnje gužve koje ponovo stvaraju probleme. Rotori su zakrčeni, a na svim važnijim prometnicama stvaraju se kolone, a situaciju otežavaju i radovi.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u istočnoj Slavoniji.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga;
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Na brzoj cesti DC10 Cugovec-Konak do 15,00 sati vozi se jednim trakom, zbog košnje.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Komentari