Kao Beroševe zamjene spominju se tri poznata liječnika, među njima i šef KBC-a Zagreb, evo tko je favorit

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić (foto: screenshot HRT)

Unatoč višestrukim zahtjevima za njegovu ostavku tijekom pandemije koronavirusa, još uvijek nije poznato hoće li velika rekonstrukcija vlade obuhvatiti i ministra zdravstva Vilija Beroša.

No, u slučaju odlaska aktualnog ministra, već se spominju njegovi nasljednici, a Jutarnji list je otkrio kako su njih dvoje od tri, čelnici zagrebačkih bolnica.

Među njima je favorit Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, a slijede ga Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava te ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, Josip Samardžić.

No, Čorušić, čije se ime spominjalo i tijekom odlaska prošlog ministra Milana Kujundžića, prema izvorima Jutarnjeg, prvi je izbor zbog toga što je čelnik najvećeg domaćeg kliničko bolničkog centra, ali i zbog toga što nije daleko od mirovine. Time Jutarnji doznaje, ispada prigodan kandidat za provođenje nepopularnih rezova.

Podsjetimo, velika rekonstrukcija Vlade najavljena je prošlog tjedna, a smatra se da bi trebala biti izvršena do Uskrsa. No, bez ikakvih detalja i potvrda tko odlazi, tko dolazi, javnost i oporba trenutno može samo nagađati, ali i iznositi tko bi trebao napustiti svoje mjesto u Vladi. Tako je, primjerice, saborska zastupnica, Dalija Orešković za N1 izdvojila ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, ministra obrane Maria Banožića te ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radman, kao neke koji bi u rekonstruckiji trebali otići, a jedinog kojeg smatra kompetentnim u aktualnoj vladi je ministar financija Zdravko Marić.


Komentari