Kampus s ogromnom arenom za eSport natjecanja u Hrvatskoj postao strateški projekt Hrvatske!

Razvojna agencija SIMORA

Kampus gaming industrije u Novskoj, projekt vrijedan 374,5 milijuna kuna plus PDV, uvršten je na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Kampus će imati fakultet, studentski i učenički dom te jedinu arenu za eSport u nas Kampus je namijenjen za potrebe fakulteta, studentskog i učeničkog doma, Poduzetničkog inkubatora za eSport arenu s 4000 mjesta i akceleratora gaming industrije. Nalazit će se na području Poduzetničke zone Novska, na parceli većoj od 90.000 četvornih metara.

Četiri osnovna objekta

Prvi je fakultet s oko 9000 kvadrata bruto površine i spavaonicama za smještaj gostujućih predavača. Sagrađen će biti i studentski i učenički dom na 11.500 kvadrata, zatim akcelerator gaming industrije te poduzetnički inkubator za eSport.

Najspektakularniji objekt zasigurno je spomenuti inkubator za eSport, koji će biti jedina arena za eSport natjecanja u Hrvatskoj. Imat će, osim same dvorane, i ugostiteljski sadržaj, prostorije za testere gaming rješenja, svlačionice s prostorijama za zagrijavanje.

U sklopu kampusa bit će i parkiralište s oko 750 mjesta, a precizni procijenjeni troškovi cijelog kampusa s PDV-om iznose 374 milijuna kuna plus PDV, koji se namjeravaju namaknuti velikom većinom iz europskih fondova, piše lokalni.hr.


Komentari