KAKO TO? Bivši saborski zastupnik živi i zaposlen je u Irskoj, ali plaću prima i u međimurskoj školi

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac prije dvije godine odselio se iz Hrvatske. Tako se u kolovozu 2020. godine pohvalio da je bez problema dobio posao u Irskoj te da ima i dva honorarna posla. No, Bunjac i dalje prima dalje prima dvije trećine plaće kao zaposlenik u Osnovnoj školi Podturen u Međimurju, doznaje Jutarnji.

Bivši član Živog zida u toj je školi radio dugi niz godina kao učitelj povijesti, a iz škole je potvrđeno da prima mjesečnu naknadu od Dvije trećine iznosa dotadašnje pune plaće koja iznosi 8.099 kuna bruto.

Bunjac na taj posao ne dolazi, ne samo zato što je van zemlje već zato što se protiv njega vodi i kazneni postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Inače, Bunjac je nakon svađe s užim vodstvom stranke svoj mandat završio kao neovisni. Do konflikta je došlo zbog ulaska u EU parlament. Naime, Bunjac je želio to mjesto, no predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi na tom su mjestu željeli Tihomira Lukanića. Ipak, Sinčić se na kraju predomislio i sam otišao u EU parlament. Bunjac se nakon toga udružio s Ivanom Pernarom i osnovao Stranku Ivana Pernara. Godinu dana kasnije napustio je tu stranku ustvrdivši da to nije smjer u kojem želi ići.

Komentari