KAKAV USPJEH! Porsche uložio još 70 milijuna eura u Rimac Automobile: ‘Zajedno se razvijamo i rastemo’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Od prvog Porscheovog ulaganja prije tri godine, tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo tisuću zaposlenih, a tehnološko poduzeće od tada samo raste razvijajući sustave električnih pogonskih sklopova, baterija, sustava infotainmenta i drugih komponenata.

Rimac se danas može pohvaliti i vrijednom suradnjom s vodećim proizvođačima automobila kao što su Hyundai, Kia, Porsche, Aston Martin, Automobili Pininfarina, Koenigsegg i brojni drugi.

Također, Porsche je ovih dana dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile povećavši udio u vlasništvu firme na 24 posto, uloživši 70 milijuna eura. Podsjetimo, početna investicija Proschea iznosila je 10 posto, a u 2019. godini povećala se na 15,5 posto.

Ovim ulaganjem osnažuje se položaj Rimac Automobila kao tvrtke specijalizirane za razvoj tehnologija i proizvodnju.

“Porsche nam je velika podrška od 2018. godine i uvijek nam je bila čast što imamo toliko snažnu suradnju sa jednom od najznačajnijih i najnaprednijih proizvođača sportskih i premium automobila. Ponosni smo na suradnju na novim uzbudljivim projektima s Porscheom te na činjenicu da je Porscheovo povjerenje u Rimac rezultiralo s nekoliko krugova ulaganja, što Porsche čini važnim dioničarom našeg poduzeća”, kazao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila za Jutarnji te istaknuo da je važno da ostanu potpuno neovisni.

“Naši projekti i naši dioničari su, i uvijek će biti, potpuno odvojeni, što nam omogućuje održavanje tajnosti informacija na koji se naši partneri oslanjaju, a nama omogućuje daljnju suradnju s mnogim proizvođačima automobila. Partnerstvo s Porscheom pomaže Rimac Automobilima da se razvijamo i rastemo, što je korisno za sve naše klijente”, objašnjava, a navedeno je komentirao i Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u poduzeću Porsche AG.

“Mate Rimac i njegov tim ključni su partner koji nas može podržati u razvoju općenito, a posebno u razvoju komponenata. Rimac je na dobrom putu da postane dobavljač prve razine za Porsche i druge proizvođače na području visokih tehnologija”, izjavbio je Meschke dodavši da je Porsche Rimcu već predao prve narudžbe, te da oba partnera imaju korist od ove bliske suradnje.

“Mate Rimac nas nadahnjuje svojim inovativnim idejama. Na isti način on koristi i naše stručno znanje u proizvodnji i metodološku stručnost u razvoju. Pokazalo se da je naše ulaganje u poduzeće bilo ispravna odluka. Vrijednost Rimca višestruko se povećala od našeg početnog ulaganja. Uz to, poduzeće se tehnološki vrlo uspješno razvilo “, zaključuje Meschke.


Komentari