KAKAV GAF ZORANA MILANOVIĆA: Hvalio se vođenjem SDP-a, a bivša kolegica otkrila da gadno krši zakon

Facebook

Gostujući u Crikvenici, bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović dao je naslutiti da je situacija u njegovoj stranci, u kojoj je u tijeku kampanja za unutarstranačke izbore sve zategnutija.

Govorilo se tako o proteklih osam godina rada ove trenutno najveće oporbene stranke.

”Vi odlučujete kojim će smjerom SDP nastaviti. Govori se o našem Statutu i mislim da problem političkog djelovanja nije u stranačkom statutu: njega se može uvijek promijeniti, ako se zna što se time želi postići. Problem je u organiziranju običnih radnih ljudi, koji su često sustavno isključeni iz pozicije da upravljaju svojim životima, da razviju svoje vještine, samopouzdanje i znanje. Da mijenjaju ne samo svoju stranku, nego i svoju državu, i svoj svijet nabolje”, poručio je Milanović. Ipak, o njegovoj vladavini u SDP-u te mijenjaju u bilo kojem smjeru možda ponajviše govori bivša stranačka kolegica Aleksandra Kolarić, koju je Milanović ne trepnuvši izbacio iz SDP-a.

Nedavno je tako upravo ona progovorila o svojem viđenju Milanovićeva vođenja stranke ističući da je SDP duže vrijeme u krizi.

”Iz stranke je izbačena politika, nema rasprava, nema političkog programa već godinama, nema poslovnika ni pravilnika na koji djeluju stranačka tijela. Vjerojatno stranka i krši zakon jer ne postoji zapisnik sa stručnih tijela. SDP je dodatno uzdrman izbacivanjima i raspuštanjima koje je radio Zoran Milanović. Drugačije, kritičko mišljenje rezultiralo je izbacivanjem te zato u stranci postoji strah. Zoran Milanović konačno ima nekog ozbiljnog protukandidata, Zlatka Komadinu, dok je treći kandidat, Dušan Polovina Lungo, potpuni politički autsajder. Promjene su se očito počele događati jer je takozvano stranačko plemstvo, kako to Milanović voli govoriti, je prvi put u osam godina izgubilo većinu na odboru stranke. Treba gledati tko što govori, protivnici se nazivaju pudlicama, lešinarima, štakorima i vjevericama. Takva situacija je dehaminizirana, sljedeći korak je da je sve dozvoljeno”, kazala je Kolarić, otkrivajući tako da političari u kampanjama možda ponekad pretjeraju hvaleći sami sebe.


Komentari

loading...