Jučerašnji val najslabiji, VEČERAS DOLAZI JOŠ 5000 IMIGRANTA?

Facebook / Ilustracija

Večeras se očekuje novi priljev imigranata. Noćas najmirnije od početka krize.

Valovi imigranata i dalje pristižu. Proteklog dana u Hrvatsku je ušlo oko 7 tisuća imigranata, što je manje u odnosu na dan ranije kada je pristiglo više od 9 tisuća. Tijekom protekle noći,  dvama vlakovima iz Tovarnika je u Mađarsku otišlo oko 2500 ljudi. Imigranti trenutno u Hrvatsku ulaze na području Bapske, a manji broj njih pristiže na Tovarnik. U kampu za imigrante Opatovac, trenunto se nalazi oko 500 osoba. Kako sada stvari stoje jučerašnji dan imao je najslabiji priljev imigranata od početka krize.

Jučer je najgušće bilo na području Strošinaca i Bapske, gdje je ušlo oko 2 tisuće imigranata, dok je preko Tovarnika došlo pedesetak osoba. Imigranti iz Strošinaca prevezeni su do Terezina polja, pa je sada situacija puno mirnija. Kako doznaje 24sata.hr jučer tijekom dana iz Srbije je pristiglo 60 autobusa s imigrantima koji su tamo navodno dopremljeni sa Makedonske granice, a u Makedoniju je sinoć ušlo oko 5 tisuća ljudi i očekuje se kako će doći do Hrvatske.

Granični prijelazi Bajakovo, Tovarnik i Erdut otvoreni su za sav promet, bez ikakvih ograničenja. Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 i Batina, prenosi HAK.

>>>NOVO ŽARIŠTE U STROŠINCIMA, Jug se priprema za val imigranata


Komentari