JOSIPI RIMAC PREKIPJELO U ZAGREBAČKOM ZATVORU: Zavapila kako želi van iz Rementinca!

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Branitelj Josipe Rimac, odvjetnik Vinko Gulišija uložio je žalbu na rješenje kojim je bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave određen istražni zatvor. Sudac istrage prošli je tjedan zaključio kako Josipa Rimac mora ostati u Remetincu da ne bi utjecala na svjedoke, piše Telegram.

Njih je, u odnosu na Josipu Rimac, USKOK predložio 32. Konkretno, to znači, da postoji bojazan da bi zbog bliskih odnosa s tim ljudima, Josipa Rimac mogla pokušati uvjeriti ih da ne svjedoče istinito tijekom ispitivanja u istrazi.

Međutim, sama Rimac i njezin odvjetnik uvjeravaju u žalbi da istražni zatvor nije potreban. Naime, ukazuju da se optužbe što joj ih USKOK stavlja na teret ionako mahom temelje na mjerama tajnog nadzora, te dokumentaciji kojom istražitelji bivšu državnu tajnicu povezuju s korupcijom vezanom za vjetropark Krš-Pađene, dodjele krških pašnjaka, te potpore Ministarstva gospodarstva.

U tom slučaju, tvrdi Josipa Rimac, nema bojazni da bi mogla boravkom na slobodi na bilo koji način utjecati na iskaze svjedoka.

Ukupno je u ovom slučaju predloženo ispitivanje 49 svjedoka. Među njima su, kako smo već pisali, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njezini najbliži suradnici, zatim Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade i jedna od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića, te čelni ljudi tvrtke C.E.M.P. čiji su vlasnici Milenko Bašić i Dragan Stipić, pod sumnjom da su dali mito Josipi Rimac da urgira za njih za njihov projekt.

Osim Josipe Rimac, još četvero osumnjičenih u ovoj najnovijoj korupcijskoj aferi završilo je u istražnom zatvoru, dok su vlasnici C.E.M.P.-a nedostupni hrvatskom pravosuđu, jer se, prema posljednjim informacijama nalaze u BiH. Za njima su raspisane tjeralice

Komentari