JOSIPA RIMAC HDZ STAJALA GLAVE: Slijedi VELIKA KOALICIJA HDZ-a i SDP-a?

Ostvarile su se pretpostavke kako se nalazimo u dosad najneizvjesnijim izborima do sada.

I dok se u dvije najjače oporbene stranke na papirićima već polako ispisuju imena postizbornih koalicijskih partnera, čini se kako unutar HDZ-a imaju više nego dovoljno razloga za nezadovoljstvo. Iako državu četiri godine vodi Zoran Milanović i Kukuriku vlada za koju je još do prije nekoliko mjeseci tvrdilo kako broji svoje zadnje mjesece na čelu države, čini se kako ovaj put možemo razmišljati i o nešto drugačijem scenariju.

Direktorica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac očito je postala jedan od glavnih krivaca za ovakav fjasko svoje stranke na izborima za koje je još do jučer, njezin šef Tomislav Karamarko, tvrdio kako ih dobivaju ”glatko” i ”bez puno muke”. Naime, nakon prve objave izlaznih anketa gdje se MOST predvođen Božom Petrovom pokazao kao iznenađenje ovogodišnjih izbora na kakvo nismo računali, Rimac je komentirala kako suradnja s inima, ne dolazi u obzir.

Na Rimac se nadovezao i njezin stranački kolega Tomislav Čuljak izjavom kako HDZ s MOST-om neće politički surađivati. S druge strane, prema tvrdnjama naših izvora, upravo su događanja unutar Šibensko-kninske županije u posljednjih par mjeseci rezultirali gubitkom snage unutar IX. izborne jedinice što je ponovo djelomično krivnja nekadašnje kninske gradonačelnikce. Objašnjavaju kako je svega nekoliko tjedana prije izbora s čela gradske organizacije otišao Ante Kulušić, dotadašnji predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije koji je, tvrde nam, bio doslovno alfa i omega te osoba koja je za stranku mogla učiniti jako puno, posebno ako govorimo o mobilizaciji i motivaciji tamošnjeg članstva.

”Uživao je veliku podršku Šibenčana, a otišao je s mjesta predsjednika jer nije bio zadovoljan odlukom predsjedništva o tome kako za njega, na listama za Sabor, jednostavno nema mjesta”, objašnjavaju nam i dodaju kako će ovaj potez na kraju itekako naštetiti  rezultatu stranke unutar IX. izborne jedinice.

Međutim, kako javljaju mediji, HDZ je u petak već kontaktirao kandidata MOST-a u 1. izbornoj jediniciDragu Prgometa i ponudio mu mjesto predsjednika Sabora, u zamjenu da im se prikloni kako bi mogli formirati Vladu, doznaje Telegram. No, Prgomet je, prema informacijama s kojima raspolaže Telegram, to odbio.

IMAT ĆEMO HDZ-ovu MANJINSKU VLADU? ‘Možda nas očekuju novi izbori!’

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE! Poruke građanima pristizale tijekom cijelog dana (FOTO)

STRANI MEDIJI O IZBORIMA U RH! Izbjeglička kriza odlučit će pobjednika izbora? (FOTO)


Komentari