JOŠ MALO UŽIVAJTE U PROLJEĆU I VISOKIM TEMPERATURAMA: Uskoro stiže velika promjena vremena

Robert Anic/PIXSELL

Dugi niz vrlo promjenjivih, iako ne  previše hladnih dana, konačno je prekinut.

Naime, na većem dijelu Jadrana vratilo se nebesko plavetnilo, a samo je prema otvorenom moru bilo nešto promjenjive naoblake. Greben kontinentalne anticiklone donio je stabilizaciju vremena, a povoljne vremenske prilike obilježit će i nekoliko dana pred nama. Crometeo donosi prognozu za vikend, ali i najavu promjene vremena koja stiže početkom idućeg tjedna.

U petak će vrijeme biti suho i sunčano. U noći i ujutro se očekuje pojava mraza. Danju će ipak biti malo toplije pa će temperatura poprimiti ranoproljetna obilježja. Vjetra će biti manje pa će i osjećaj ugodnosti biti bolji. Jutarnja temperatura većinom od -5 do 0, a najviša dnevna između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

U subotu djelomično sunčano i ugodno toplo. Zapuhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Više oblaka očekujemo u sjevernim predjelima, a u Međimurju i Podravini ponegdje može pasti koja kišna kap, uglavnom u noći na nedjelju. Jutarnja temperatura malo viša, ali je i dalje ponegdje moguć slab mraz uz temperaturu od -2 do +3°C, a dnevna slična ili možda stupanj-dva niža nego u petak, većinom od 10 do 15°C.

U nedjelju će prevladavati sunčano. Više oblaka prema kraju dana, osobito u Gorskom kotaru i Lici gdje do večeri ponegdje može pasti vrlo malo kiše. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, a najviša dnevna od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Početak novog tjedna donosi nam jaču promjenu vremena, naoblačenje, kišu i umjeren pad temperature zraka.[/box]


Komentari