JOŠ JEDNA ZABRANA? ‘Odluka je moja i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu!’ Srbi tvrde da će se koncert ipak održati

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Na prošlogodišnjem izdanju Fusion World Music Festivala u Parku mladeži u Splitu nastupio je Željko Samardžić. Ovaj glazbenik s beogradskom adresom ljubitelj je mnogih hrvatskih ušiju, jer njegovi su koncerti diljem Hrvatske uredno rasprodani.

Planirao je, stoga, u Splitu nastupiti i ovog ljeta, točnije 19. kolovoza na Sustipanu. No, stigla mu je odbijenica. Organizatorima koncerta iz tvrtke “Ona moja” d.o.o. od Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom, stigao je odgovor kako je njihov zahtjev za organiziracijom koncerta Željka Samardžića odbijen, piše Slobodna Dalmacija.

Ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović odlučio je kako Samardžić ne može nastupiti na Sustipanu. “Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, izjavio je Pejnović za taj dnevnik.

Direktor tvrtke “Ona moja” d.o.o. Domagoj Petričević kazao je kako je rezervirao datum nastupa i prije dva tjedna je poslao svu potrebnu dokumentaciju na adresu javne ustanove u čijoj je nadležnosti i Sustipan, a ubrzo je dobio odbijenicu za svoj zahtjev.

Zatražio je objašnjenje za tu odluku, no odgovor nije dobio ni četiri dana nakon upita.

“Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica…, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati”, rekao je Petričević za Slobodnu.

“Najbolji način zabrane tog istog događaja bio bi da se on održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu. A ne ga braniti na ovakav način”, dodao je, rekavši kako će Samardžić uskoro održati koncert u jednom splitskom klubu.

Podsjećamo, nedavno je otkazan i koncert Duška Kuliša koji se trebao 25. ožujka održati u Puli. Iza te odluke stoji gradonačelnik Pule Filip Zoričić, koji nije zadovoljan takvim žanrom glazbe, te je ne želi u svojem gradu.

Koncert će se ipak održati?

No, kako u subotu piše Kurir, gradske vlasti su poništile odluku o zabrani održavanja koncerta Željka Samardžića.


Komentari