Jesu li upute o kažnjavanju urodile plodom? Božinović otkrio koliko je kazni izdano tijekom vikenda

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ravnatelj stožera civilne zaštite, Davor Božinović na konferenciji za medije osvrnuo se na uputu koju je nacionalni stožer civilne zaštite izdao lokalnima, a koja se odnosi na pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera.

“U zadnja dva dana je bilo više od 5800 nadzora, izdana su 32 prekršajna naloga, 120 upozorenja ili vlasnicima objekata ili organizatorima okupljanja”, tvrdi Božinović koji je ponovio kako oni koji ne poštuju mjere neće ostvariti pravo na naknadu za poslovanje.

Istaknuo je kako će Hrvatski zavod za zapošljavanje ovaj tjedan donijeti revidirane mjere koje to propisuju.

“To je naš plan kako se nositi s epidemijom u ovoj situaciji, pa i ovim danima”, ističe.

“U ovom trenutku je Hrvatska, moguće, ili jedina ili jedna od par zemalja u kojoj je ugostiteljski sektor otvoren. To je velika stvar za sve koje rade u tom sektoru, ali i za građane koji žele barem dobiti dojam da život teče koliko-toliko normalno, ali da bi to sačuvali, moramo preuzeti dio odgovornosti”, jasno će.

“Bilo bi dobro kad bi svi, ne samo stožeri nego i oni koji obavljaju te poslove, svu energiju iskoristili kako bi se svima, i gostima, objasnilo koliko je važno pridržavati se mjera i što je alternativa ako nam brojevi budu i dalje rasli”, zaključio je.

Inače, u posljednja 24 sata zabilježeno je 150 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 13 osoba, a u posljednja 24 sata testirana je 2 521 osoba.


Komentari