Jeste li znali? Kod kupovine državnog stana možete dobiti pravo i na popust, ovo su detalji

Stanovi (Foto: APN)

Rijetko tko zna da se i kod kupovine državnog stana može dobiti popust. I to čak u iznosu od čak 15 posto.

Prošlog je tjedna na stranicama Ministarstva prostornog uređenja stajala i odluka o prodaji stana u Domjanićevoj ulici u Zagrebu, u kojoj je pisalo kako kupac na kupoprodajnu cijenu od 179.928 kuna dobiva “osobni popust s osnove načina plaćanja od 15 posto”, piše Jutarnji.

Temelj za takav popust je u Odluci o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske iz 2013. godine. Njome se definira da pravo na popust dobijaju osobe koje su u trenutku kupnje stana bili najmoprimci tog istog stana, ili su najmoprimci bili članovi njihove uže obitelji, i to na temelju ugovora o najmu, te ako u trenutku kupnje nisu imali drugu nekretninu.

Dosad je na temelju odluke iz 2013. godine sklopljen 261 kupoprodajni ugovor, od čega 38 ugovora obročnom uplatom te 223 ugovora jednokratnom uplatom.

“Svi kupci koji su kupili stan putem jednokratne isplate koristili su i spomenuti popust od 15% s osnove jednokratnog plaćanja.

Ističemo kako Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ne raspolaže i ne upravlja svim stanovima u vlasništvu RH, nego velikim brojem stanova u vlasništvu RH upravljaju i raspolažu i druga državna tijela, poput Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i slično”, pojasnili su iz Ministarstva.


Komentari