Jeste li shvatili poruku koju je Todorić poslao ovom fotografijom?

Screenshot/ivicatodoric.hr

Gotovo da nema medija, ali i onih koji pomno prate situaciju ”Agrokor”, a da nisu popratili zbivanja na blogu, sada najpoznatijeg blogera, Ivice Todorića.

Neki mu prigovaraju na odabiru ovakve jednosmjerne komunikacije, a neki ističu kako je to njegov najbolji komunikacijski potez do sada. Slagali se mi s tim ili ne, mora se priznati da je ”podigao prašinu”.

Među nizom objava koje redovito prenosimo, pažnju na blogu privlači i izbor naslovne fotografije.

Todorić stoji u središtu, okružen ljudima raznih dobnih skupina. On je jedini koji nosi odijelo s kravatom, baš poput gazde, kako mu ”tepaju”. Već na prvu privlači poglede, no dodatnim fokusom, tj. defokusom mase, dolazi u nedvojben prvi plan. Moglo bi se pomisliti kako nam Todorić šalje poruku i samim kadrom u kojem svi idu u istom smjeru. Kako Konzumov slogan kaže, ‘S nama kroz život’, tu se može konvertirati u ‘Sa mnom kroz život’. Među njima, jedan od njih, ali opet, ne i jednak njima.

Uzimamo u obzir da je to osobni blog, prema tome, izbor fotografije jako je dobar. Todorić zna da su sva svjetla ”uperena” u njega, i on je kako vizualno tako i konkretno u fokusu zbivanja. Svaka njegova objava iščekuje se s nestrpljenjem i visokim interesom javnosti. Možemo sporiti je li ovaj blog pravovremena ili zakašnjela komunikacijska bomba, ali vizualni identitet svakako mu ide na ruku.


Komentari