JESTE LI MEĐU SRETNICIMA? Provjerite tko će sve ove godine dijeliti uskrsnice i koliko će iznositi

Facebook

Uskrsnice variraju između 100 i 400 kuna.

Uskrs nam se bliži, točnije ostala su još dva i pol tjedna, a neki će ove godine ipak dobiti uskrsnice. Najviše uskrsnice dobit će tri tisuće radnika HAC-a i HAC ONC-a, iako je stanje u tvrtki očajno. Njima će na plaću biti dodatno 500 kuna, a na ENC uređaje još 400 kuna, prenosi RTL.

Uskrsnica je najčešće u bonovima

Radnici ARZ-a dobit će uskrsnicu u bonovima u visini od 400 kuna, iako tvrtka stare kredite otplaćuje novima. Bonove će osim, HAC-a, HAC ONC-a i ARZ-a, podijeliti i HEP i Lutrija, također u visini od 400 kuna, dok će 200 kuna neto dobiti pet tisuća radnika HŽ Infrastrukture.

No, još gotovo dvije tisuće radnika HŽ Putničkog prijevoza nada se da će sindikati uspjeti nagovoriti Upravu da se i njima daju uskrsnice. To bi ih stajalo gotovo 400 tisuća kuna, a zanimljivo je i kako ta tvrtka godišnje prima pola milijarde kuna pomoći od države.

Pošta ne dijeli uskrsnice, već svojim zaposlenicima daje nagradu od 500 kuna, a u Hrvatskim cestama još moraju vidjeti hoće li zaposlenima dati bonove od 400 kuna. Takve bonove, od 400 kuna, dobit će više od deset tisuća radnika zagrebačkog Holdinga, kao i zaposlenici gradske uprave.

Umirovljenicima također ide uskrsnica

Milan Bandić najavio je kako će uskrsnice dijeliti i umirovljenicima. Oni siromašni dobit će po stotinu kuna. Zagreb ujedno daje manje od Osijeka i Zadra koji dijele po 200 kuna, dok Karlovac, S. Brod, Velika Gorica i Varaždin dijele bonove. Split i Rijeka ne daju ništa.

Uskrsnice neće biti za djelatnike javnih i državnih službi, dok će u privatnom sektoru varirati. Primjerice Agrokor će zaposlenicima dijeliti po 400 kuna u bonovima, kao i zaposlenici Erste banke.


Komentari