JESEN U KOLOVOZU: Subotu će obilježiti kiša, u nedjelju djelomice sunčano s mjestimičnim pljuskovima

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Jutro je započelo u jesenskom tonu. U većem dijelu unutrašnjosti bit će pretežno oblačno s povremenom kišom, glavninom u prvom dijelu dana.

U Zagrebu će prevladavati oblačno vrijeme, no popodne postoji mogućnost za sunčana razdoblja. Očekuje se povremena kiša, osobito ujutro i prijepodne. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 24 °C.

Grmljavina u Dalmaciji

Subotnje jutro u Lici će obilježiti magla dok će na Jadranu biti promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom te neverinima, posebice popodne u Dalmaciji.

Vjetar će biti uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu nas očekuje slaba i umjerena, podno Velebita na udare jaka bura, sredinom dana i poslijepodne mjestimice sjeverozapadnjak, prema jugu i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 25, na Jadranu do 29 °C.

U nedjelju kratkotrajni pljuskovi

U nedjelju će u Zagrebu biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka mala je vjerojatnost kratkotrajnih pljuskova. Vjetar većinom slab dok će se najniža jutarnja temperatura kretati između 14 i 17, a najviša dnevna od 27 do 29 °C.

Vjetar na kopnu će biti slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 12 do 17, na moru između 20 i 24. Najviša dnevna od 25 do 29, na Jadranu između 29 i 33 °C.


Komentari