JEDNA NESVAKIDAŠNJA REFORMA: I ovo se našlo na dnevnom redu sjednice Vlade

www.nbn.org.il

Modernizacija i ubrzanje poslovnih procesa.

Vlada bi u srijedu trebala pokrenuti jednu od najavljivanih reformskih mjera kojom želi olakšati uvjete poslovanja i stvoriti bolju investicijsku klimu, a to je ukidanje upotrebe pečata.

Na dnevnom će se redu naći Prijedlog Zaključka o reformskoj mjeri ukidanja upotrebe pečata i Prijedlog Odluke o osnivanju Radne skupine za praćenje provedbe reformske mjere ukidanja upotrebe pečata.

Na 18. sjednici Vlade Republike Hrvatske trebalo bi se, između ostalog, raspravljati o jednoj od najavljivanih reformskih mjera kojom se želi olakšati uvjete poslovanja i stvoriti bolju investicijsku klimu, a to je ukidanje upotrebe pečata.

Smatra se da će ukidanje upotrebe pečata iz poslovne prakse pozitivno utjecati na modernizaciju poslovnih procesa i poboljšanje usluga tijela državne uprave građanima, uz istovremeno poticanje gospodarstva kroz stvaranje jednostavnijeg poslovnog okruženja.

Vlada tom mjerom namjerava postići višestruke uštede u javnom i privatnom sektoru. Usvajanjem Zaključka o reformskoj mjeri ukidanja upotrebe pečata ostvarili bi se preduvjeti za daljnje radnje koje podrazumijevaju usvajanje zakona kojima se ukida obveza upotrebe pečata.

Vlada, na čijoj je sjednici u srijedu na dnevnom redu Zaključak o reformskoj mjeri ukidanja upotrebe pečata, smatra da će ukidanje upotrebe pečata iz poslovne prakse doprinijeti modernizaciji poslovnih procesa i poboljšanju usluga tijela državne uprave građanima, uz istodobno podupiranje gospodarstva kroz stvaranje jednostavnijeg poslovnog okruženja.

 


Komentari