JE LI POVEĆANJE CIJENA RJEŠENJE ZA ZDRAVSTVO? Evo što kaže ministar Kujundžić

Facebook

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon današnje Vladine sjednice otkrio je planove koje Nacionalni program reformi predviđa za njegov resor. Najviše će se, kaže, raditi na informatizaciji, ulaganju u ljudske resurse i podizanju kvalitete zdravstvene zaštite, javlja Poslovni dnevnik.

“Radit će se i ove godine i u godinama koje su pred nama. U strateškom promišljanju koje je naglašeno u programu je informatizacija, odnosno eZdravstvo, posebna pozornost je na ulaganju u ljudske resurse i zadržavanje u Hrvatskoj, u podizanju kvalitete i sigurnosti u zdravstvenoj zaštiti i ulaganjima u bolnice”, rekao je Kujundžić.

Ove godine neće biti poskupljenja, ali ih građani mogu očekivati u idućim godinama jer je to nužno ako hoćemo vrhunsku medicinu, objašnjava Kujundžić.

“Cijena zdravstva je veliki problem svugdje u svijetu, pa tako i nama u Hrvatskoj. Ako hoćemo pratiti svjetsku medicinu, a trebali bi svima osigurati najbolje moguće, to povlači za sobom znatno povećanje cijena svake godine”, dodao je.


Komentari