JE LI OVO BANOŽIĆEV KRAJ? Zbog obitelji je dobio stan od 90 kvadrata u Zagrebu, a u isto vrijeme prima naknadu jer mu je obitelj u Vinkovcima

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić u proteklih nekoliko tjedana našao se pod povećalom medija iz više razloga. Jeda od njih bio je stan veličine 92,26 kvadrata u samom centru Zagreba. Banožić je stan dobio na korištenje, a navedena kvadutura dodijeljena mu je s obzirom na broj članova obitelji. No, pored toga ministar svaki mjesec prima i naknadu za odvojeni život od obitelji. Naime, njegova žena i troje djece žive u Vinkovcima, a pravo na naknadu ima svaki zaposlenik u RH koji radi izvan mjesta stanovanja i odvojen je od svoje obitelji, piše Telegram.

Neoporeziva visina naknade je maksimalno 1.750 kuna mjesečno, a kada se to pomnoži sa brojem mjeseci jednog ministarskog mandata, ukupna svota penje se na oko 80 tisuća kuna.

Podsjetimo, tjednik Nacional pokrenuo je priču o Banožićevom stanu, a objavili su da je u srpnju 2019. godine, nedugo nakon što je postao ministar državne imovine, sam sebi darovao veliki stan u centru hrvatske metropole kako bi mu posao bio što bliže.

S obzirom na to da je stan bio u lošem stanju, država je u obnovu uložila 200 tisuća kuna, odnosno 120 tisuća kuna kako tvrde iz Državnih nekretnina. Prema pisanju spomenutog tjednika, kupovali su se razni detalji poput slika, ukrasa za stan i jastučića.

Na pitanje medija podmeće li mu netko iz medija zbog natpisa u stanu, Banožić je jednom prilikom odgovorio da se odgovor može iščitati iz “potpore drugova i drugarica iz Sabora”. Očigledno je da ministar samo prebacuje “lopticu” i ne vidi ništa sporno u tome da živi u prostranoj nekretnini na atraktivnoj lokaciji i u isto vrijeme prima naknadu za odvojeni život od obitelji.


Komentari