JAVNOST NE ŽELI BANDIĆA I KARAMARKA NA VLASTI: Kada šef HDZ-a i gradonačelnik ovo pročitaju, neće im biti ugodno

Picmonkey

Prema viđenom, čini se kako Zagrepčani ni u kojem slučaju ne žele u Vladi gledati Karamarka i Bandića, a imali su što reći i o mogućoj koaliciji s manjinama.

Nakon što je Zagreb.info objavio kako postoji velika mogućnost da HDZ, odnosno, potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, krene u preslagivanje Vlade bez Mosta, uz pomoć stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (BM 365), nacionalnih manjina i još nekolicine saborskih zastupnika, uključujući i Mostovce Lovrinovića, Martinovića i Mišića, na službenoj Facebook stranici portala, pojavile su se snažne reakcije građana. Prema viđenom, čini se kako Zagrepčani ni u kojem slučaju ne žele u Vladi gledati Karamarka i Bandića, a imali su što reći i o mogućoj koaliciji s manjinama.

“Bandić će pristati na sve, samo da ne ide u zatvor”

Izdvojili smo samo neke od malo opširnijih komentara, dok su ostali uglavnom sastavljeni od sadržaja koji uključuje riječi, “jao nama, ajoj, strašno” i slično.

“Bandić je nesposoban više da obnaša bilo kakovu funkciju u gradu, a kamoli šire. On je psihički bolesna osoba kojoj je neophodno liječenje. Kao takav može dobiti jedino žuti karton, što znači svaka eliminacija u društvenom i javnom životu”.

“A sad bi Tihi diktator postavio Bandića na poziciju i preko svoje igračke Bandića nastavio guliti ovaj narod i državu! A Bandić će pristati na sve, samo da ne ide u zatvor! Papiri za zatvor su kod Tomice i sve je sad moguće”.

“Ako trebaju manjine, onda će one to dobro naplatiti , kao i obično...jadan smo mi narod kad nam manjine kroje sudbinu, na čelu sa Pupavcem”.

“S toliko optužnica, mogu ga zamisliti jedino u Remetincu. Ali i to je moguće, lopovi na vlasti , a znate kak’ se kaže ruka ruku mije”.

“Svugdje po ‘Rvatskoj’ WC-i od milijun kuna i fontana brate mili na svakom koraku”.

“Karamarko će se raspuknut od silne želje da postane premijer! On kao da je diplomirao, magistrirao i doktorirao za premijer ! A da je vješt u svojim rabotama što jest jest…. Nebo otpri se, Bože pomozi nama i Lijepoj Našoj“!

Kako će se preslagivati?

Kako smo već pisali, matematika je vrlo jednostavna: Domoljubna koalicija i Most u Saboru trenutno imaju 78 saborskih mandata (odnedavno im se priključio i Milan Bandić 365). Ukoliko Most ispadne iz igre ostaje njih 64. Pribroji li se ovom broju osam zastupnika nacionalnih manjina dolazimo do broja 72, što znači kako su Domoljubnoj koaliciji potrebe još četiri ruke kako bi uspjeli složiti saborsku većinu. S obzirom na činjenicu kako je upravo Most sastavljen od nezavisnih kandidata koje ne veže stranačka pripadnost pa samim time ni odgovornost prema stranci, jasno je kako pronalazak još četiri glasa ne bi trebao predstavljati problem.

Brkić i Bandić na tajnom sastnaku

Kako se već ozbiljno radi dogovorima s Bandićem, svjedoči i fotografija Bandića i Brkića na sastanku na terasi hotela Prvan u Vrgorcu, otprilike u isto vrijeme dok je Karamarko u HDZ-u održavao tiskovnu konferenciju kada je javno obznanio kako Orešković više ne uživa njegovu podršku, što u konačnici znači kako je pala Vlada.

>> KARAMARKOV ULTIMATUM OREŠKOVIĆU: Bandić i manjine s HDZ-om pokušavaju formirati novu Vladu?

>>> UHVAĆENI U ZANIMLJIVOM TRENUTKU: U vrijeme pada Vlade, Milijan Brkić bio na tajnom sastanku (FOTO)


Komentari