’JASNO MI JE ŠTO RADI’: Milanović objasnio otkud Kolinda u Americi: ’Nazvala me prije mjesec dana’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik RH, Zoran Milanović i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović borave u Americi, a nedavno je javnost zaintrigirala činjenica da ju je upravo predsjednik pozvao na put jer nije bila u službenom programu.

Sada pak za Dnevnik Nove TV, Milanović pojašnjava kako ga je Grabar-Kitarović sama nazvala prije mjesec dana te pitala može li biti u njegovoj delegaciji. “Ja sam rekao,  naravno, dapače. Jasno mi je što radi, da ima veze s Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ako država može dati platformu, zašto ne”, rekao je predsjednik.

Dodao je i kako se s bivšom predsjednicom još nije susreo niti su došli u Ameriku zajedno, ali da su se čuli te da će vjerojatno biti na večeri.

Dnevnik Nove TV doznaje da Grabar-Kitarović u New Yorku predsjeda panelom o Afganistanu, u organizaciji Ureda za veterane. Od sinoć, kako je ranije rekla, pomaže i u akciji spašavanja stotinjak žena i djevojčica, a susrela se i s afganistanskim veleposlanikom. Odradila je i panele oko geopolitike i klimatskih promjena, a ide na Inicijativu tri mora.

Što se pak tiče predsjednika, objasnio je i zašto se nije sastao s glavnim tajnikom UN-a, no on navodi kako to zapravo nije trebao biti sastanak već fotografiranje i nekoliko minuta razgovora. “U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regije, nije u redu da sad sve govorim. Ali u svakom slučaju državni posao”, zaključuje.


Komentari