JASNA PORUKA TOMISLAVU I ANI KARAMARKO: Oglasila se šefica Povjerenstva za sukob interesa!

Dusko Marusic/PIXSELL

Povjerenstvo će kada dobije takav zahtjev u roku od 15 dana donijeti odluku o eventualnom pokretanju postupka. 

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković drži kako za sada objavljeni podaci o poslovnom odnosu između supruge potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i njegovog prijatelja, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL, Joze Petrovića ne upućuju na to da je došlo do povrede zakona, ali ukazuju na ”postojanje određene interesne povezanosti” zbog koje je Karamarko “dužan otkloniti svaku sumnju u sukob interesa”, piše net.hr.

S druge strane, predsjednik Vlade Tihomir Orešković ističe da će Povjerenstvo, kada dobije takav zahtjev, u roku od 15 dana donijeti odluku o eventualnom pokretanju postupka.

Facebook
Facebook

Podsjetimo, prema pisanju tjednika Nacional Josip Petrović je preko svoje tvrtke za usluge i medijske analize u razdoblju nakon dolaska Karamarka na čelo HDZ-a gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia u vlasništvu Ane Šarić.

>>> NOVINARI ISPRESKAKALI ANDRIJU MIKULIĆA: Naveo povjerljiv podatak o zdravstvenom stanju ovog čovjeka!

Oglasio se i Tomislav Karamarko

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko službenim je priopćenjem reagirao na navode o poslovanju tvrtke njegove supruge Ane Karamarko i lobista mađarskog MOL-a  Josipa Petrovića.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poslovanje tvrtki moje supruge više je puta tijekom proteklih godina, isključivo s ciljem stvaranja političkog pritiska na mene osobno, bilo metom istraga različitih državnih organa poput PNUSKOK-a, Porezne uprave i različitih inspekcija. Niti jedan od navedenih državnih organa u poslovanju tih tvrtki nikada nije utvrdio niti najmanju nepravilnost.

Kad su u pitanju optužbe za mogući sukob interesa mene osobno, a zbog suradnje tvrtke moje supruge s drugom privatnom tvrtkom i to za vrijeme dok nisam bio član Vlade, najavljujem kako ću još danas osobno uputiti službeni zahtjev Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa da detaljno istraži ovaj slučaj i o tome izvijesti javnost.

Tijekom cijele svoje karijere sam uvijek strogo odvajao privatno i poslovno, posebno kad je riječ o osjetljivim pitanjima od nacionalnog interesa, a to ću nastaviti činiti i dalje.”

>>> NOVINARKA DOBILA OTKAZ jedan dan nakon objave teksta o obitelji Karamarko!


Komentari