‘Jako ste fulali!’ Burilović se svađao s novinarima oko cijene svog BMW-a

Foto: Zagreb.info

Šef Hrvatske gospodarske komore i predsjedatelj Savjeta Sveučilišta u Zagrebu Luka Burilović, pored cijepljenja preko reda, medijske stupce puni i zbog svog luksuznog BMW-a kojeg vozi.

Skupocjeni auto, Komora je navodno platila milijun kuna. Burilović je potvrdio da vozi navedeni BMW,  ali tvrdi da cijena nije točna. Ističe da automobil ne vrijedi ni približno milijun kuna, te da nije kupljen već unajmljen.

“To potpuno ne odgovara istini. Nemamo račune jer auto je na najam. Nismo ga platili, nismo ga kupili, imamo ga u najam. Ne znam što tražite i što želite dokazati protiv mene”, rekao je Burilović za Novu TV.

Novinari su ga i pokušali pitati tko ga je cijepio što je šefa HGK-a dodatno razljutilo, zbog čega je otišao s pressice.

Podsjetimo, u petak u podne sastao se Sveučilišni savjet, tijelo koje nadzire rad rektora i sveučilišnih tijela. Sjednica se održavala sedam sati nakon što je resorni ministar Radovan Fuchs zatražio njihovu hitnu reakciju povodom višestrukih skandala koji potresaju zagrebačko Sveučilište.

“Stanje tamo nije dobro, moramo učiniti neke korake”, kaže Burilović. Pročitao je zaključke. Boras je, kaže, prihvatio ostavku Miljenka Šimprage. Do ljeta bi se, govori, trebao provesti proces izbora dekana. Kaže da je Boras bio te da je podnio izvješće. Treća točka dnevnog reda bila je vezana za prijave za seksualno zlostavljanje na Sveučilištu.


Komentari