IZVANREDNA SITUACIJA NA SJEVERU ZEMLJE: Tijekom dana došlo do problema s kisikom, cijeli Stožer sudjeluje u hitnom rješavanju problema!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Subotnji gost Dnevnika Nove TV trebao je biti ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić no bio je spriječen zbog izvanredne situacije.

Naime, bolnica je tijekom dana odlučila otvoriti još jedno krilo za intenzivnu njegu onih najtežih bolesnika na respiratoru i preseliti barem dio njih, ali je tijekom dana došlo do problema s kisikom na tom odjelu i sve se dodatno zakompliciralo pa cijeli Stožer sudjeluje u hitnom rješavanju ovog problema.

“Sve se dogodilo u najgori mogući trenutak jer je u Varaždinskoj županiji trenutno hospitalizirano 185 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a njih 15 je na respiratoru. Varaždinska bolnica je prijašnjih dana i tjedana vapila za novim respiratorima koje su u međuvremenu dobili, trenutno ih imaju dovoljno, no čini se kako postoje i drugi problemi”, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Danas su u Varaždinu na snagu stupile stroge mjere i sada se čeka njihov učinak. Dnevni broj novozaraženih mogao bi početi padati tek kroz 14 dana ako se ove stroge mjere pokažu uspješnima, no to ne znači da će odmah utjecati na statistiku onih hospitaliziranih. Naprotiv, iz dana u dan situacija ili stagnira ili je u blagom porastu, ovisno o danu.

Ravnatelj bolnice kaže kako i dalje svakodnevno dolaze novi bolesnici koji trebaju pomoć kisikom ili respiratorom, a oni se, nažalost, oslobode, kada na njima netko premine od COVID-19. Bolji trend očekuju tek kroz mjesec dana i to samo ako mjere urode plodom.


Komentari