IZGUBIO ŽIVCE Suprug Gabrijele Žalac prijetio novinaru: ‘Znam sve o vama. Zapalite svijeću za Sisvete’

Foto: Davor Javorovic/ Pixsell

Ispred kuće u Vinkovcima bivše ministrice Gabrijele Žalac tijekom pretrage dva automobila došlo je do incidenta. Njezin suprug Mario, bio je vidno iznerviran jer su novinari pratili akciju. Nakon što je izašao iz kuće kako bi otvorio vrata Peugeota, Žalac je povikao novinarima sljedeće:

“Pozdrav svima, želim vam sve najbolje!”.

Zatim se obratio novinaru Telegrama Dragi Hedlu i upitao ga kako je. Iako mu je policija rekla da uđe u kuću, Mario Žalac nije odustajao te se obratio i novinaru iz Vinkovaca i upitao ga isto pitanje. Kada ga je policija ponovno zamolila da uđe u kuću, Žalac je na ulasku povikao:

“Hvala vam svima. Svima vam hvala! Gospodine Hedl, sve najbolje vam želim! Znam sve o vama. Sve najbolje vam želim! Zapalite svijeću za Sisvete!”, govorio je dok ga je policija gurala prema ulaznim vratima, piše 24 sata.

Takvo ponašanje prema novinarima osudio je HND i pozvao nadležne institucije da reagiraju na otvorene prijetnje.

“Hedl je nagrađivani novinar i istaknuti član HND-a društva, a bivša ministrica uhićena je upravo zbog afere o kojoj su pisali Hedl i kolege s portala Telegram.hr, stoji u priopćenju.

“HND još jednom upozorava na atmosferu linča koja se stvara u društvu, a usmjerena je prema novinarima. Za nas je to neprihvatljivo i tražimo oštre sankcije za sve one koji verbalnim i fizičkim putem nasrću na naše kolege i kolegice, koji rade posao u interesu javnosti”, upozorava predsjednik društva Hrvoje Zovko.

Komentari